Μπάσκετ

Η ΤΣΣΚΑ έφερε... τούμπα τη σειρά με την Ζενίτ [vid]

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 - 22:15

Οι Μοσχοβίτες επέστρεψαν από το -12 του τρίτου δεκαλέπτου στην Αγία Πετρούπολη, νίκησε 71-60 και πήραν προβάδισμα με 2-1 στους μικρούς τελικούς της VTB League.

Η ΤΣΣΚΑ έφερε... τούμπα τη σειρά με την Ζενίτ [vid]

Σημαντικό αβαντάζ για να κατακτήσει την τρίτη θέση στη φετινή VTB League απέκτησε η ΤΣΣΚΑ. Μιας και η ομάδα της Μόσχας σημείωσε τη δεύτερή της νίκη κόντρα στην Ζενίτ, αυτή τη φορά στην Αγία Πετρούπολη. Επικράτησε 71-60 και έχει πλέον το πάνω… χέρι στη σειρά.

Η ΤΣΣΚΑ πέτυχε μια σημαντική νίκη, υπό την έννοια ότι έκανε μια μεγάλη ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο. Ήταν πίσω στο σκορ με 12 πόντους, 47-35. Ωστόσο με ευστοχία από τα 6,75μ., αλλά και κακή καλή στην άμυνα σε εκείνο το κομμάτι της αναμέτρησης, έφτασε σε ένα σπουδαίο «διπλό».

Ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό, Νίκολα Μιλουτίνοφ, ήταν εξαιρετικός με 15 πόντους. Αλλά σημείωσε αρκετούς στο πρώτο ημίχρονο και βοήθησε την ΤΣΣΚΑ που είχε «κολλήσει» επιθετικά. Σημαντική ήταν η προσφορά και του Μουρ. Μιας και πέτυχε επίσης 15 πόντους. Σε ό,τι αφορά τώρα την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, το επιθετικό θέμα στο δεύτερο ημίχρονο της έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά.

Διότι από το 40-31 του ημιχρόνου, βρέθηκε στο τελικό 60-71. Δηλαδή πέτυχε μόλις 20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Ειδικότερα σημείωσε 11 πόντους το τρίτο και μόλις 9 στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την ΤΣΣΚΑ να έχει αντίστοιχα, διπλάσιους (22 και 18). Πρώτος σκόρερ της ο Φρέιζερ είχε 14 πόντους, ενώ ο Ερτέλ μόλις 2 με 1/10 σουτ!

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 40-31, 51-53, 60-71.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr