Μπάσκετ

Το σύστημα διεξαγωγής της Basket League [vid]

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 - 22:04

Νέα μορφή θα έχει το ελληνικό πρωτάθλημα την επόμενη περίοδο, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα playoffs.

Το σύστημα διεξαγωγής της Basket League [vid]

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε η συνέντευξη Τύπου για την ημιτελική φάση και τους τελικούς της Basket League. Στο περιθώριο της ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, παρουσίασε το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, δηλαδή της σεζόν 2023-24. Μιας και θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές, ειδικά στο κομμάτι των playoffs. Διότι το σύστημα που ισχύει μέχρι τώρα, θα αλλάξει. Δεν θα υπάρξει προημιτελική, ημιτελική και τελική φάση στο πρωτάθλημα.

Αλλά τα νέα δεδομένα αλλάζουν αρκετά το πρωτάθλημα. Καθώς μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, τα playoffs αλλάζουν αρκετά. Θα ακολουθήσουν δύο νέα μίνι πρωταθλήματος. Στο πρώτο θα συμμετάσχουν οι ομάδες των θέσεων 1-6. Ένα μίνι πρωτάθλημα όπου όλοι θα παίξουν όλοι με όλους μέσα-έξω. Μετά το φινάλε του, οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία θα αποτελέσουν το ζευγάρι του τελικού. Εκεί όπου οι δύο ομάδες θα «μονομαχήσουν» για τον τίτλο του πρωταθλητή. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τις ομάδες των θέσεων 7-12. Δηλαδή στη «μάχη» για την παραμονή.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr