Μπάσκετ

Μεγάλο «διπλό» της Ρεάλ και νίκη της Μπαρτσελόνα [vids]

Σάββατο, 13 Μαΐου 2023 - 00:35

Οι Μαδριλένοι νίκησαν 79-68 στη Βαλένθια, ενώ οι Καταλανοί 94-77 την Ομπαντόιρο στη Βαρκελώνη.

Μεγάλο «διπλό» της Ρεάλ και νίκη της Μπαρτσελόνα [vids]

Δύο 24ωρα μετά το συγκλονιστικό Game 5 με την Παρτιζάν στη Μαδρίτη, η Ρεάλ κατάφερε να πάρει άλλη μια νίκη. Αυτή τη φορά για το ισπανικό πρωτάθλημα. Οι «merengues» επικράτησαν 79-68 μέσα στη Βαλένθια. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Ματέο παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 26-6, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Από την αρχή οι Μαδριλένοι έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη (4-14, 6'). Χέρμανσον και Ράντεμπο βοήθησαν για να αλλάξουν τα δεδομένα. Οι «νυχτερίδες» πλησίασαν στον πόντο, αλλά ο Γιαμπουσέλε έδωσε λύσεις για να κλείσει η Ρεάλ το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα.

Κάτι που συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ειδικότερα με τον Κοζέρ και τον Χεζόνια, η διαφορά έγινε διψήφια στο 35' (63-73), με τη νίκη των «blancos» να είναι οριστική. Γιαμπουσέλε (25π.) και Χεζόνια (20π.) ξεχώρισαν από τους Μαδριλένους, ενώ από την Βαλένθια οι Γουέμπ (18π.) και Τζόουνς (13π.).

Εύκολο απόγευμα πέρασε η Μπαρτσελόνα. Οι «blaugrana» νίκησαν άνετα 94-77 την Ομπραντόιρο. Βέβαια, στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα στο σκορ. Διάστημα που αποχώρησε ενοχλήσεις στην πλάτη ο Βέσελι. Όμως, στην πορεία οι Σατοράνσκι και Αμπρίνες, ανέβασαν στροφές. Έχοντας το πάνω χέρι στο σκορ, στο ημίχρονο.

Με τον εξαιρετικό Μίροτιτς η διαφορά μεγάλωσε για το +20, 68-48, στο 30ό λεπτό. Η Ομπραντόιρο μείωσε σε 68-57 στο 33', αλλά η ομάδα του Γιασικεβίτσιους έφτασε σε μια άνετη επικράτηση. Σούπερ εμφάνιση του Μίροτιτς (27π., 10ρ.), ενώ διψήφιοι ήταν οι Αμπρίνες (12π.) και Κάλινιτς (11π). Για τους φιλοξενούμενους Ρόμπερτσον (19π.), Μπλάζεβιτς (15π.) και Βέστερμαν (13π.) ξεχώρισαν.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr