Μπάσκετ

Η ΤΣΣΚΑ τερμάτισε 3η στην VTB League [vid]

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023 - 22:27

Η ομάδα της Μόσχας νίκησε 82-79, στο πέμπτο ματς, τη Ζενίτ και «έσωσε» τη χρονιά τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Η ΤΣΣΚΑ τερμάτισε 3η στην VTB League [vid]

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει φέτος η ΤΣΣΚΑ έγινε πραγματικότητα. Δηλαδή η ομάδα της Μόσχας πήρε την 3η θέση στην VTB League. Καθώς στο πέμπτο ματς της σειράς των μικρών τελικών του πρωταθλήματος, νίκησε 82-79 την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, κάνοντας το 4-1 στις νίκες.

Μια σειρά που είχε ενδιαφέρον στην αρχή. Διότι η ομάδα του Πασκουάλ έκανε το break μέσα στη Μόσχα στο πρώτο ματς. Αλλά στη συνέχεια η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απάντησε με τέσσερις συνεχόμενες νίκες, εκ των οποίων δύο διαδοχικές μέσα στην Αγία Πετρούπολη. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να ανατρέψει την κακή εκκίνηση στη σειρά των μικρών τελικών, ώστε να πάρει την 3η θέση.

Στο Game 5 ο παίκτης «κλειδί» για την ομάδα της Μόσχας ήταν ο Ντέγιαν Νταβιντόβατς. Ο Σέρβος φόργουορντ με δικό του καλάθι έβαλε την ομάδα του μπροστά με 80-79. Επιπλέον, στην επόμενη φάση κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Τορόποφ στα 4'' πριν το φινάλε. Οι 2/2 βολές του Ρουζέντσεφ ήταν αυτές που διαμόρφωσαν το τελικό 82-79 και έδωσαν στην ΤΣΣΚΑ την τρίτη θέση στη VTB League.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας της Μόσχας ήταν ο Μουρ με 15 πόντους, ενώ ο Γουέαρ είχε 14 πόντους, αντίστοιχα. Από την πλευρά της Ζενίτ οι δύο Γάλλοι της ξεχώρισαν. Καθώς ο Μοερμάν είχε 17 πόντους, ενώ ο Ερτέλ 13 πόντους, αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 43-36, 57-58, 82-79.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr