Μπάσκετ

Η Μονακό στο... βάθρο της Euroleague [vids]

Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 - 20:14

Νίκησε 78-66 την αποκαρδιωτική Μπαρτσελόνα στον μικρό τελικό του Final-4 και κατέλαβε την τρίτη θέση στο Κάουνας.

Η Μονακό στο... βάθρο της Euroleague [vids]

Η «πρωτάρα» σε Final-4 Μονακό είχε μεγαλύτερο κίνητρο στο ματς της παρηγοριάς. Διότι στον μικρό τελικό ήταν καλύτερη και έπαιξε όπως έπρεπε. Έτσι νίκησε 78-66 και κατέκτησε την τρίτη θέση στην Euroleague. Αφήνοντας την Μπαρτσελόνα στην τέταρτη. Οι Καταλανοί ήταν αποκαρδιωτική και έδειξαν να μην έχουν κίνητρο!

Το στοιχείο που καθόρισε το ματς ήταν η μεγαλύτερη προσπάθεια. Καθώς οι «blaugrana» δεν έδειξαν να έχουν… όρεξη. Η ήττα στον ημιτελικό από την Ρεάλ Μαδρίτης τους… κατέστρεψε. Έτσι η κακή εικόνα συνεχίστηκε και στον μικρό τελικό. Στράζελ με 14 και Οκόμπο, Ντιαλό με 10 πόντους οι καλύτεροι των Μονεγάσκων. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους είχε πρώτο σκόρερ τον Μίροτιτς με 15 πόντους.

Στο ματς η Μονακό από το πρώτο δεκάλεπτο απέκτησε μια σημαντική διαφορά 9 πόντων! Επιπλέον, στις αρχές του δεύτερου, το προβάδισμά της πήγε και στους 13. Λίγο αργότερα, ο Ντιαλό έστειλε την ομάδα του Πριγκιπάτου στο +17 και το +18.

Αν και η ομάδα της Βαρκελώνης μείωσε στους 10 στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, δεν είχε συνέχεια. Το αποτέλεσμα ήταν η Μονακό να πατήσει... γκάζι ξανά και να βρεθεί εκ νέου στο +17. Επίσης στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Καταλανοί έδειξαν να το έχουν… παρατήσει. Με αποτέλεσμα το προβάδισμα της γαλλικής ομάδας να «εκτοξευτεί» στους 21 πόντους διαφορά. Το μόνο που κατάφεραν οι «blaugrana» ήταν να περιορίσουν λίγο τη διαφορά στο φινάλε για το τελικό 78-66.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 44-28, 60-45, 78-66.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr