Μπάσκετ

Άνετα στην 4άδα η Φενέρμπαχτσε [vids]

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 - 22:37

Νίκησε 98-87 την Τόφας στην Προύσα και έδωσε… ραντεβού με την Εφές στα ημιτελικά του τουρκικού πρωταθλήματος.

Άνετα στην 4άδα η Φενέρμπαχτσε [vids]

Το «εμπόδιο» της Τόφας δεν ήταν δύσκολο. Η Φενέρμπαχτσε έκανε τη… δουλειά της. Νίκησε και στο δεύτερο ματς για την προημιτελική φάση των playoffs στο τουρκικό πρωτάθλημα. Καθώς επικράτησε 98-87 στην Προύσα. Έτσι έκανε το 2-0 στη σειρά και πήρε το εισιτήριο για την 4άδα. Εκεί αναμένεται να γίνουν μεγάλες «μάχες» με την Εφές, που θα είναι η αντίπαλό της ομάδας του Ιτούδη.

Η Φενέρμπαχτσε ήταν ανώτερη από την Τόφας. Κατάφερε να φέρει το ματς από την αρχή στα μέτρα της. Διότι από την πρώτη κιόλας περίοδο είχε μια διψήφια διαφορά. Οι παίκτες της ομάδας της Κωνσταντινούπολης είχαν καθαρό μυαλό και κράτησαν το προβάδισμα ως το φινάλε του ματς. Ωστόσο, αυτό είχε μεγάλη ένταση. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί δύο τεχνικές ποινές ο προπονητής της Τόφας, Ορχούν Ενέ. Γεγονός που οδήγησε στην αποβολή του από τον πάγκο της ομάδας της Προύσας.

Μεγάλο ματς για τους νικητές έκανε ο Χέις με 25 πόντους και 8 κλεψίματα. Καταλυτική ήταν η συνδρομή των Γκούντουριτς και Μότλεϊ με 16π. και 15π., αντίστοιχα. Επίσης, θετικότατος ήταν ο Νικ Καλάθης με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Εκτός δωδεκάδας της Φενέρμπαχτσε έμειναν οι Ντόρσεϊ και Κώστας Αντετοκούνμπο. Για την Τόφας, πρώτος σκόρερ ο Τουρέ με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ άλλους 19 πρόσθεσε ο Μάνεκ.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 38-49, 60-70, 87-98.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr