Μπάσκετ

Η Ρεάλ από τα Κανάρια Νησιά στα ημιτελικά [vids]

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023 - 00:08

Νίκη 89-81 και πρόκριση για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, κόντρα στους Νησιώτες, που τώρα θα αντιμετωπίσει την Μπανταλόνα.

Η Ρεάλ από τα Κανάρια Νησιά στα ημιτελικά [vids]

Η δουλειά έγινε για τους «merengues». Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε το 2/2 στις νίκες, στην προημιτελική φάση της Liga Endesa. Καθώς νίκησε ξανά την Γκραν Κανάρια στα Κανάρια Νησιά. Ειδικότερα με 89-81. Έτσι πήρε το εισιτήριο για την 4άδα του ισπανικού πρωταθλήματος. Στο δρόμο της θα βρει, τώρα, την Μπανταλόνα που απέκλεισε την Μπασκόνια. Οι Μαδριλένοι θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, στο δρόμο για την πρόκριση στους τελικούς της Liga Endesa.

Κορυφαίος για τη Ρεάλ ήταν ο Μούσα. Ο φόργουορντ των «blancοs» ξεχώρισε, καθώς ηγήθηκε επιθετικά με 22 πόντους και 4/5 τρίποντα. Εξαιρετικός σε ένα ακόμα ματς ο Ταβάρες με ένα ακόμα double-double (12π., 12ρ.), ενώ καθοριστικός ο Σέρχι με 13 πόντους και 4 ασίστ.

Ο Ρούντι στο ματς στα Κανάρια Νησιά ξεπέρασε τα 12.000 λεπτά στο ισπανικό πρωτάθλημα και έγινε ο 36ος παίκτης που πετυχαίνει κάτι ανάλογο. Στην πλευρά των νησιωτών, ο Έι Τζέι Σλότερ ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Μπαλτσερόφσκι με 12 και Σαλβό με 10 πόντους, αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 37-39, 56-67, 81-89.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr