Μπάσκετ

Πάρτι της Ουνικάχα με... καλεσμένη την Τενερίφη [vids]

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023 - 00:24

Η Μάλαγα νίκησε 97-74, με χαρακτηριστική άνεση, τους νησιώτες και πέρασε στα ημιτελικά, Περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα - Βαλένθια.

Πάρτι της Ουνικάχα με... καλεσμένη την Τενερίφη [vids]

Στην 4άδα του ισπανικού πρωταθλήματος προκρίθηκε η Μάλαγα. Καθώς η Ουνικάχα, με επιβλητικό τρόπο, έκανε ό,τι ήθελε την Τενερίφη. Η νίκη με το εμφατικό 97-74 τα «λέει» όλα. Πλέον στην νότια Ανδαλουσία κάνουν υπομονή. Διότι περιμένουν το βράδυ της Παρασκευής το δεύτερο ματς της Μπαρτσελόνα με την Βαλένθια, για να δουν ποιον θα έχουν αντίπαλο στην ημιτελική φάση.

Ωστόσο, η νίκη αυτή έχει πολύ μεγάλη αξία. Ειδικά, αν αναλογιστεί κανείς πώς στο πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 9 πόντους, 22-13! Ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πάτησαν… γκάζι. Κάτι που είχε συνέχεια και στο τρίτο. Με επί μέρους σκορ 63-35 σε αυτά τα 20 λεπτά. Διάστημα που η Τενερίφη έδειξε να έχει χάσει εντελώς την… επαφή με το ματς! Ακόμα το 37-14 στο δεύτερο δεκάλεπτπο αποτελεί ρεκόρ σκοραρίσματος και διαφοράς για την Ουνικάχα σε μια περίοδο!

Ο Καλινόσκι με 21 πόντους (5/7τρ.) ήταν πρώτος σκόρερ, ενώ κομβικός ήταν και ο Πέρι με 16 πόντους (4ασ.). Σημαντική βοήθεια έδωσαν οι Μπριθουέλα (13π.), Ετζίμ (12π.) και Οσετκόφσκι (10π, 7ρ.). Στην πλευρά των φιλοξενούμενων, τέσσερις παίκτες ήταν διψήφιοι. Πρόκειται για τους Σαλίν και Ντόρνεκαμπ με 13, Χουέρτας με 12 και Μπολμπάρο με 11 πόντους, αντίστοιχα

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 50-36, 76-57, 97-74

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr