Μπάσκετ

Δυναμική αντίδραση από την Βιλερμπάν [vids]

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023 - 23:24

Με εξαιρετική εμφάνιση η ASVEL διέλυσε 86-59 την Μετροπολιτάν και μείωσε σε 2-1 τη σειρά των playoff της LNB.

Δυναμική αντίδραση από την Βιλερμπάν [vids]

Η ομάδα από τη Λιόν ήταν με την πλάτη στον… τοίχο. Μετά τις δύο ήττες στα ισάριθμα ματς που προηγήθηκαν από την Μετροπολιτάν, έπαιζε ένα ματς «do or die». Αλλά η Βιλερμπάν κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Έτσι κατάφερε να συντρίψει 86-59 την ομάδα του Βίκτρο Γουεμπανιάμα και να ξαναμπεί στο… παιχνίδι για την πρόκριση στους τελικούς της LNB.

Ο Γάλλος παίκτης που λογικά θα είναι το νούμερο 1 στο draft του NBA και θα επιλεγεί από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, είχε 13 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά 5/11 σουτ και 3/4 βολές. Με τη σειρά να συνεχίζεται την Κυριακή, ξανά στην έδρα της ASVEL.

Αν και στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα, αλλά ήταν μικρό (σ.σ.: 3 πόντοι, 37-34), στο δεύτερο μέρος πάτησαν… γκάζι. Με «όπλο» την άμυνα καθώς δέχθηκαν συνολικά 25 πόντους, αλλά μόλις 9 στο τελευταίο δεκάλεπτο (σ.σ.: σκορ περιόδου 24-9), έφτασαν στην άνετη επικράτηση.

Το άκρως εντυπωσιακό επί μέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο (49-25) τα λέει όλα! Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντι Μποστ με 21 πόντους, ενώ ο Ομπασοχάν πέτυχε 14. Καθοριστικός και ο Τάιους με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-34, 62-50, 86-59.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr