Μπάσκετ

«Blaugrana» επιδρομή στη Βαλένθια [vid]

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023 - 23:56

Χωρίς να αφήσει περιθώρια στις «νυχτερίδες» αντιδράσουν, η Μπαρτσελόνα νίκησε 87-64 και πέρασε στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Μάλαγα.

«Blaugrana» επιδρομή στη Βαλένθια [vid]

Μια εξαιρετική Μπαρτσελόνα, «ισοπέδωσε» τη Βαλένθια στο «Pabellón Fuente de San Luis» με 87-64 και πήρε το…εισιτήρια για τα ημιτελικά της Liga Endesa. Οι Καταλανοί ήταν κυριαρχικοί από το πρώτο λεπτό, είχαν εξαιρετικά ποσοστά (58%) στα τρίποντα με 18 εύστοχα σε 31 προσπάθειες που αποτελεί επίδοση ρεκόρ σε ματς των playoffs.

Έτσι έδειξαν αντίδραση μετά την τραγική τους εικόνα στο Final-4 της Euroleague και έβαλαν… πλώρη για το πρωτάθλημα. Βέβαια, απομένει να φανεί η ανοδική τους πορεία και στην ημιτελική σειρά με την Ουνικάχα, όπου οι «blaugrana» έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Από την αρχή του ματς η Μπαρτσελόνα επέβαλε το ρυθμό της. Δεν άφησε περιθώρια στις «νυχτερίδες». Εξάλλου, με την περιφερειακή της άμυνα έβγαλε εκτός… ρυθμού την περιφέρεια της Βαλένθια που είχε 1/18 τρίποντα δηλαδή μόλις 6%! Εξαιρετικός για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους ο Σατοράνκσι με 14 πόντους (4/4τρ.) και 7 ασίστ, ενώ ο Μίροτιτς είχε 13.

Διψήφιοι ήταν ακόμα οι Αμπρίνες (12π.), Κούριτς (11π.) και Λαπροβίτολα (11π.). Για τους γηπεδούχους του Άλεξ Μουμπρού μόνοι οι Χάρπερ με 12 και Χέρμανσον με 10 πόντους ξεχώρισαν, ενώ ο Πουέρτο πέτυχε το μοναδικό τρίποντο για τις «νυχτερίδες» στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 26-43, 45-67, 64-87.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr