Μπάσκετ

Η Καρσίγιακα «κούρσεψε» την έδρα της Τουρκ Τέλεκομ [vids]

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023 - 22:55

Η ομάδα της Σμύρνης έκανε το «διπλό», με 92-81 στην Άγκυρα, ισοφάρισε 1-1 την ημιτελική σειρά και πήρε το πλεονέκτημα στα χέρια της.

Η Καρσίγιακα «κούρσεψε» την έδρα της Τουρκ Τέλεκομ [vids]

Νέα δεδομένα στη σειρά των ημιτελικών της Basketbol Süper Ligi ανάμεσα σε Τουρκ Τέλεκομ και Πινάρ Καρσίγιακα. Καθώς η ομάδα της Σμύρνης έκανε το break μέσα στην Άγκυρα. Διότι επικράτησε 92-81 και πήρε στα χέρια της, πλέον, το πλεονέκτημα της έδρας. Το σίγουρο είναι πώς το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Μιας και η σειρά θα συνεχιστεί στη Σμύρνη.

Ωστόσο το μεγάλο ενδιαφέρον είναι πώς αυτή ήταν η πρώτη, φετινή, εντός έδρας ήττα για την ομάδα της Άγκυρας. Καθώς μετρούσε στη σεζόν 15/15 στην κανονική περίοδο, αλλά και 3/3 στα playoffs του τουρκικού πρωταθλήματος. Όμως μετά το «διπλό» της ομάδας της Σμύρνης, όλα αρχίζουν από την αρχή με το πάνω χέρι να έχει περάσει στην ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα.

Η Καρσίγιακα μπήκε δυνατά στο ματς και από νωρίς πήρε μια σημαντική διαφορά 8 πόντων (4-12). Επίσης, το προβάδισμα αυτό συνεχίστηκε και πιο μετά (12-20 και 14-22), με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο τέλος της πρώτης περιόδου στους 5.

Αλλά στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι πάτησαν… γκάζι και βρέθηκαν ως το +17 (22-39). Eκεί άρχισε η αντεπίθεση του Τουρκ Τέλεκομ. Μείωσε προσωρινά στους 8 στο ημίχρονο, ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο πλησίασε στο τέλος στους 3.

Ακόμη στο 33' το ματς ήρθε στα ίσα, 72-72. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Καρσίγιακα εκεί έδειξε χαρακτήρα. Σερί 8-0 που ουσιαστικά τελείωσε το ματς (72-80), με τη διαφορά να φτάνει και στους 11 (79-90), αλλά ποτέ κάτω από τους 5.

Κορυφαίος για την ομάδα της Σμύρνης ήταν ο Άνχελ Ντελγκάδο με 25 πόντους (8ρ., 3ασ.), με τον Μπράιαν Ανγκόλα να προσθέτει 18 και τον Βιτόριο Μπράουν άλλους 16, αντίστοιχα. Από την ομάδα της Άγκυρας ξεχώρισαν οι Τζέριαν Γκραντ και Τόνι Τέιλορ με 26 και 21 πόντους, αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 38-46, 64-67, 81-92.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr