Μπάσκετ

Η Μπαρτσελόνα τελικά δεν «κάηκε»! [vids]

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023 - 00:19

Οι Καταλανοί δεν την… πάτησαν όπως η Ρεάλ και επικράτησαν 84-81 της Ουνικάχα στο πρώτο ματς των ημιτελικών της Liga Endesa.

Η Μπαρτσελόνα τελικά δεν «κάηκε»! [vids]

Το βράδυ της Τρίτης η Ρεάλ Μαδρίτης την «πάτησε» στο πρώτο ματς των ημιτελικών με την Μπανταλόνα. Το πάθημά της έγινε μάθημα για την Μπαρτσελόνα. Αν και η Μάλαγα έβαλε δύσκολα στους «blaugrana», η ομάδα του Γιασικεβίτσιους είχε καθαρό μυαλό στα καίρια σημεία. Κατά συνέπεια έκανε το 1-0 με 84-81 κόντρα στην Ουνικάχα και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς.

Εξάλλου, η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο του ματς στο πρώτο ημίχρονο. Κατάφερε δε να αποκτήσει διαφορά 16 πόντων (45-29) λίγο πριν την ανάπαυλα. Ωστόσο στο «Palau Blaugrana» το σκηνικό άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο.

Σιγά-σιγά η Μάλαγα μείωσε το σκορ και στην τελική ευθεία του τρίτου δεκάλεπτου, η Ουνικάχα μείωσε σε 59-57. Οι Καταλανοί ξέφυγαν ξανά με 10 πόντους, 75-65, αλλά η Μάλαγα πλησίασε ξανά σε απόσταση ενός τριπόντου (82-79). Όμως η Μπαρτσελόνα κράτησε το προβάδισμα και τελικά επικράτησε 84-81, κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίροτιτς με 14 πόντους για τους γηπεδούχους που είχαν επιθετικό πλουραλισμό. Καθώς διψήφιοι ήταν ακόμη οι Σανλί με 13, Αμπρίνες με 12 και Σατοράνσκι με 12 πόντους, αντίστοιχα. Στην πλευρά την Μάλαγα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Σίμα με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 45-31, 66-58, 84-81.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr