Μπάσκετ

Break από τους «merengues» και προβάδισμα τελικού [vids]

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - 21:58

Αν και η Ρεάλ προηγήθηκε με 30 πόντους, η Μπανταλόνα μείωσε ως τους  5, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν 83-73 και έκαναν το 2-1 στη σειρά.

Break από τους «merengues» και προβάδισμα τελικού [vids]

Με break στη Μαδρίτη από την Μπανταλόνα ξεκίνησε η σειρά της Ρεάλ με τους Καταλανούς, με break συνεχίστηκε και στο πρώτο ματς στην έδρα της Χουβεντούτ. Διότι οι Μαδριλένοι νίκησαν 83-73 στο τρίτο ματς και έχει το προβάδισμα πλέον με 2-1 νίκες. Ουσιαστικά, όμως, οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν ξανά το πλεονέκτημα στα χέρια τους.

Βέβαια, το αποψινό είχε δύο μέρη. Το πρώτο ως το τρίτο δεκάλεπτο. Όταν η εξαιρετική ομάδα του Ματέο βρέθηκε μπροστά με 30 πόντους διαφορά! Καθώς προηγήθηκε 67-37! Ίσως η τεράστια διαφορά να αποπροσανατόλισε τη «βασίλισσα» της Ευρώπης. Καθώς η Μπανταλόνα έκανε ένα απίθανο come back στο ματς. Με ένα επιβλητικό επί μέρους σκορ 36-11 για να πλησιάσουν στους πέντε πόντους, στο 73-78. Ωστόσο, ο Γιαμπουσέλε σκόραρε και «κλείδωσε» τη νίκη των «merengues» που είναι ξανά το φαβορί για να πάρουν το εισιτήριο για τους τελικούς της Liga Endesa.

Ο Μούσα με 25 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τη Ρεάλ, ενώ καταλυτική παρουσία είχαν ακόμη οι Γιαμπουσέλε (16π.) και Χεζόνια (13π., 6ρ.). Για τους γηπεδούχους ο Γκάι είχε 20 πόντους, ενώ οι Μπιργκαντέρ με 12 και Μπροντζιάνσκι με 11 πόντους, αντίστοιχα, ήταν επίσης διψήφιοι.

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 32-48, 43-70, 73-83.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr