Μπάσκετ

Η Γκραν Κανάρια «αποχώρησε» από την Euroleague

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 - 22:44

Η κάτοχος του Eurocup δεν θα συμμετάσχει στη κορυφαία, συλλογική διοργάνωση μπάσκετ στην Ευρώπη για οικονομικούς λόγους.

Η Γκραν Κανάρια «αποχώρησε» από την Euroleague

Αν και βάσει όσων ισχύουν στα κύπελλα Ευρώπης, η κάτοχος του Eurocup παίρνει το εισιτήριο για την Euroleague, η φετινή δεν θα το κάνει. Μιας και η Γκραν Κανάρια δεν θα… εξαργυρώσει την επιτυχία της. Δηλαδή την κατάκτηση του τίτλου στη δεύτερη, τη τάξει, διοργάνωση. Η ισπανική ομάδα, με επίσημη ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό πώς δεν θα πάρει μέρος στην Euroleague.

Διότι η απόφαση που πήρε η διοίκηση της ομάδας από τα Κανάρια Νησιά είναι να μην πάρει μέρος στην κορυφαία διοργάνωση. Διότι τα οικονομικά δεδομένα της Euroleague δεν επιτρέπουν να αντέξει τα οικονομικά… βάρη της. Πλέον, το ενδιαφέρον πέφτει αλλού.

Καθώς μένει να φανεί ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της. Καθώς υπάρχουν δύο σενάρια που έχουν πέσει στο… τραπέζι. Είτε να δοθεί wild card για την 18η ομάδα της Euroleague με την Βαλένθια να είχε προβάδισμα για αυτό. Είτε να δοθεί εισιτήριο για την Euroleague της σεζόν 2023-24 στην φιναλίστ του περσινού Eurocup, την Τουρκ Τέλεκομ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr