Μπάσκετ

Ο Ζοάν Πλάθα στον πάγκο της ΑΕΚ [vid]

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 - 19:48

Ο Καταλανός τεχνικός θα είναι προπονητής της Ένωσης για την προσεχή διετία (σ.σ.: ως το 2025).

Ο Ζοάν Πλάθα στον πάγκο της ΑΕΚ [vid]

Προπονητή από το πάνω… ράφι επέλεξαν τελικά οι άνθρωποι της ΚΑΕ ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Καθώς ήρθαν σε συμφωνία με τον Ζοάν Πλάθα. Ο Καταλανός προπονητής είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Ηλία Καντζούρη. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι για συμβόλαιο δύο ετών. Εξάλλου, η Ένωση με τη συγκεκριμένη κίνηση πήρε έναν προπονητή υψηλού επιπέδου με μεγάλη θητεία στους πάγκους.

Διότι μετά από 17 χρόνια στην προπονητική όπου έχει περάσει από τις Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μάλαγα, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Μπέτις. Ειδικά με τους «merengues» κατέκτησε το Eurocup (2007), ενώ το ίδιο πέτυχε και ως προπονητής της Μάλαγα (2017).

Με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΑΕΚ BC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χουάν Πλάθα (Joan Plaza). Ο Καταλανός προπονητής υπέγραψε σήμερα (14/06) διετές συμβόλαιο, ήτοι έως το Καλοκαίρι του 2025. Κόουτς Πλάθα, καλωσόρισες στην οικογένεια της "Βασίλισσας"».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr