Μπάσκετ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα αγωνιστεί στο MundoBasket

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 - 16:03

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ανακοίνωσε το γεγονός, πως δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Και γι’ αυτό η Εθνική Ελλάδας από εδώ και πέρα θα συνεχίσει την προετοιμασία της, με 15 παίκτες.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα αγωνιστεί στο MundoBasket

Όσο και να το ήθελε, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν θα αγωνιστεί με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα, ήθελαν να παίξει στο MundoBasket. Όμως όπως ανακοίνωσε ο Greek Freak, την Παρασκευή 11 Αυγούστου, δεν θα μπορέσει. Και θα συνεχίσει την αποθεραπεία για το γόνατο του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πριν από μερικές εβδομάδες υποβλήθηκε σε επέμβαση. Έτσι ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, από την προηγούμενη σεζόν. Έτσι, αν και ήταν εντός της προεπιλογής του Δημήτρη Ιτούδη, θα μείνει εκτός της προετοιμασίας.

Τώρα ο Greek Freak, έχει χρόνο ώστε να προετοιμαστεί, για την επόμενη σεζόν, με του Μιλγουόκι Μπακς. Η οποία θα είναι κρίσιμη για την ομάδα, η οποία έχει νέο προπονητή. Τώρα μένει να φανεί, τι θα συμβεί με τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο οποίος αντιμετωπίζει κι αυτός, θέμα με το γόνατο.

Η Εθνική, συνεχίζει την προετοιμασία, με 15 παίκτες. Συγκεκριμένα τους Τόμας Γουόκαπ, Μιχάλη Λούντζη, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Δημήτρη Μωραΐτη, Λευτέρη Μποχωρίδη, Κώστα Παπανικολάου, Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιώργο Τσαλμπούρη, Βασίλη Τολιόπουλο, Θανάση Αντετοκούνμπο, Ντίνο Μήτογλου, Μάνο Χατζηδάκη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο

«Όλοι γνωρίζουν το πάθος και την αγάπη μου για την Εθνική Ομάδα. Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του NBA, πίεζα συνεχώς το κορμί μου στα όρια του. Προκειμένου να είμαι στην κατάσταση που ήθελα για να παίξω στο Παγκόσμιο. Δυστυχώς, μετά από μήνες δουλειάς αλλά και πολλές συζητήσεις με το ιατρικό team, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχω επανέλθει σε βαθμό που να μπορώ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο.

Αυτό ξεκάθαρα δεν ήταν επιλογή μου και πλέον πρέπει να συνεχίσω την δουλειά. Ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Η απογοήτευση είναι τεράστια διότι η απόφαση του ιατρικού επιτελείου δεν μου αφήνει περιθώρια επιλογής. Σε περίπτωση, που συνέχιζα να πιέζω τον εαυτό μου να επιστρέψει, θα έβαζα τον εαυτό μου και την υγεία μου σε ρίσκο. Ο προσωπικός μου στόχος αλλά και της Εθνικής μας ομάδας, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Και θα είναι τεράστια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους αγώνες του».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr