Μπάσκετ

Εκτός MundoBasket ο Ντίνος Μήτογλου

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 - 14:01

Άτυχος είναι ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο MundoBasket, λόγω τραυματισμού. Καθώς υπέστη κάταγμα, στο μικρό δάκτυλο του αριστερού του χεριού.

Εκτός MundoBasket ο Ντίνος Μήτογλου

Χωρίς τον Ντίνο Μήτογλου θα αναγκαστεί να παραταχθεί η Εθνική Ελλάδας, στο MundoBasket του 2023. Καθώς ο άτυχος διεθνής, έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού. Χάνοντας έτσι την ευκαιρία του, να εκπροσωπήσει την χώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα, ο Μήτογλου υπέστη ρωγμώδες κάταγμα βάσης, στο μικρό δάκτυλο του αριστερού του χεριού. Ο 27χρονος, αναμενόταν να είναι ο βασικός πάουερ φόργουορντ την Εθνικής. Και τώρα αποτελεί μια τεράστια απώλεια, για την ομάδα.

Τώρα η Ελλάδα, θα πρέπει να παραταχθεί με διαφορετικό ροτέισον, στο τουρνουά. Αφού δεν έχει και δικαίωμα, να τον αντικαταστήσει. Επειδή, οι ομάδες είχαν μέχρι την Πέμπτη 24 Αυγούστου, για να υποβάλουν τα ρόστερ τους.

Η Εθνική, αναγκαστικά θα παραταχθεί με 11αδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τους Θανάση Αντετοκούνμπο, Ιωάννη Παπαπέτρου και ο Κώστα Παπανικολάου, να καλύπτουν την θέση του πάουερ φόργουορντ. Ενώ ο Ντίνος Μήτογλου, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, μετά το γεγονός.

Οι δηλώσεις του Μήτογλου

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Όλοι ξέρουν την αγάπη μου για την Εθνική. Με πονάει κυρίως επειδή αυτό γίνεται δύο μέρες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση. Κάναμε όλοι ένα μήνα προετοιμασία, έχουμε δώσει όλοι τα πάντα. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός.

Πριν από δύο μέρες, στην προπόνηση, δέχθηκα μία δυνατή πάσα. Βρήκε η μπάλα το μικρό δάκτυλο, έκανε μία περίεργη κίνηση. Πόνεσα. Δεν κατάλαβα πόσο πόνεσα γιατί έπαιζα. Έκανα ακτινογραφία, που έδειξε ότι έχω ρωγμώδες κάταγμα.

Με πονούσε μετά. Πόνος υπήρχε, αλλά εφόσον είχαμε την δυνατότητα να το δοκιμάσουμε – γιατί η ακτινογραφία ήταν απόγευμα – χρησιμοποίησα δύσκολα το αριστερό χέρι. Μίλησα και με την ομάδα και πήραμε την απόφαση να μην πάρουμε το ρίσκο. Έκανα ακόμα μία προπόνηση μετά τον τραυματισμό, γιατί η ακτινογραφία ήταν απόγευμα. Είχα ενοχλήσεις για 15-20 λεπτά και αρκετό πόνο.

Προφανώς με το που έγινε αυτό δεν σκέφτηκα και δεν έπραξα τίποτα από μόνος μου. Μίλησα με τον γιατρό της ομάδας και τον γιατρό του Παναθηναϊκού. Φυσικά δεν ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν περνάει από το χέρι μου. Έχω περάσει και χειρότερα. Η υγεία ενός αθλητή είναι το Νο1. Θεωρώ πως όταν κάτι αφορά την υγεία ενός παίκτη, τότε πρέπει να κάνει ό,τι αποφασίσουν οι γιατροί.

Σίγουρα στεναχωριέμαι. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έγινε τώρα. Δεν με ενδιαφέρει ο εαυτός μου, πιο πολύ στεναχωρήθηκα για την ομάδα και τον προπονητή, επειδή δεν μπορώ να βοηθήσω.

Φυσικά ο καθένας θα προσπαθήσει να δώσει το 110% τώρα. Όλοι πρέπει να κάνουν μία προσπάθεια. Ειδικά αύριο, από τον πρώτο αγώνα, να μπούμε δυναμικά. Επιστρέφω την Κυριακή στην Ελλάδα».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr