Μπάσκετ

Γερμανία-Λετονία 81-79: Πρόκριση θρίλερ! [vid]

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:45

Η Γερμανία κατάφερε να κερδίσει την εξαιρετική Λετονία, με 81-79, για να φτάσει στα ημιτελικά του MundoBasket 2023. 

Γερμανία-Λετονία 81-79: Πρόκριση θρίλερ! [vid]

Θεαματικός αποδείχθηκε ο αγώνας που έπαιξε η Γερμανία με την Λετονία, το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου. Με τους Γερμανούς να δυσκολεύονται. Αλλά να καταφέρνουν εν τέλει, να πάρουν την νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του MundoBasket. Κάτι που πετυχαίνουν, μόλις για να δεύτερη φορά, στην ιστορία τους.

Παρά την κάκιστη εμφάνιση του Ντένις Σρέντερ, βρήκαν τη λύση, κερδίζοντας με 81-79. Ο ίδιος ήταν σοκαριστικά άστοχος, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αν και κατάφερε να πάρει μερικούς παραπάνω πόντους στο τέλος, για να φτάσει τους εννιά. Ενώ ο Φραντς Βάγκνερ, ήταν αυτός που έδειξε την κλάση του.

Η Λετονία, από την πλευρά της είχε τους καταπληκτικούς Ντάβις Μπέρτανς και Ζάγκαρς. Οι οποίοι έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις. Παρά την προσπάθειά τους όμως, δεν είχαν ούτε την εμπειρία, ούτε το βάθος. Αν και έφτασαν κοντά, στο να κάνουν την έκπληξη, αλλά αστόχησε ο Μπέρτανς στην τελευταία του προσπάθεια για τρίποντο.

Ο αγώνας

Η Γερμανία ήταν απίστευτα άστοχη στο δίποντο, στο πρώτο δεκάλεπτο (2/11). Ενώ οι Λετονοί στηρίχθηκαν κυρίως στο περιφερειακό τους σουτ, έχοντας όμως πάρει τρίποντα μόνο από τον Ντάβις Μπέρτανς.

Η εικόνα της αναμέτρησης έμεινε ολόιδια και στη δεύτερη περίοδο, με τον Σρέντερ να έχει τρομακτικά κακή εικόνα. Καθώς είχε 0/9 σουτ στο ημίχρονο. Αλλά η ομάδα του Χέρμπερτ, κατάφερε να πάρει πολύ σκορ από τους αναπληρωματικούς του (23-2) έως το 36-34 όπου και ήταν στην ανάπαυλα.

Μαζί συνέχισαν να πηγαίνουν οι δύο ομάδες, στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Με τον Σρέντερ να συνεχίζει να είναι απίστευτα άστοχος. Όμως οι Φραντς Βάγκνερ και Όμπστ έβαζαν τα σουτ για το 56-54 στο 27’.

Η ομάδα της Λετονίας, συνέχιζε να μένει κοντά στους πόντους, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Αλλά αυτό ίσχυε μόνο μέχρι που ο Φραντς Βάγκνερ πήρε φωτιά στην τέταρτη περίοδο και έφτασε το προβάδισμα των Γερμανών, στους 11 πόντους.

Οι Λετονοί καταφεραν να μειώσουν στους δύο στο τέλος, δίνοντας μια τεράστια μάχη. Ενώ τους ευνοούσε και το γεγονός πως ο Σρέντερ συνέχισε να αστοχεί, κατά την διάρκεια της περιόδου. Δίνοντας τους μάλιστα την ευκαιρία, να πάρουν το προβάδισμα. Όμως στο κρίσιμο τρίποντο για τη νίκη, ο Μπέρτανς αστόχησε.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-16, 36-34, 62-59, 81-79

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr