Μπάσκετ

Εκλαψε η Θεσσαλονίκη στο "αντίο" στον Γιάννη Ιωαννίδη...

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023 - 20:08

Σκεπασμένος με τη σημαία του Αρη και υπό την ιαχή «αθάνατος» οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο σπουδαίος προπονητής, Γιάννης Ιωαννίδης, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 78 ετών.

Εκλαψε η Θεσσαλονίκη στο

Η κηδεία του “Ξανθού” πραγματοποιήθηκε στη Θέρμη, με την οικογένεια του να είναι συντετριμμένη. Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη αδυνατούσε να πιστέψει ότι ο πατέρας της δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Τραγική φιγούρα ήταν, φυσικά, και η γυναίκα του Γιάννη Ιωαννίδη, η οποία έφτασε υποβασταζόμενη στην “τελευταία κατοικία” του άνδρα της.

Η σορός του θρύλου των ελληνικών και ευρωπαϊκών πάγκων έφτασε στις 4.30 μμ στα νεκροταφεία συνοδεία δεκάδων κιτρινόμαυρων μοτοσικλετών, οι οποίοι κόρναραν από το κέντρο της πόλης σε όλη την διαδρομή και λίγη ώρα μετά ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως κ. Βαρνάβα.

Νωρίτερα το ρυθμικό σύνθημα «Κόουτς ζωντανός, για πάντα Αρειανός» και το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα «έσκισαν» τον αέρα της Θεσσαλονίκης και τις καρδιές όλων των οπαδών, τη στιγμή που η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη περνούσε τον εξωτερικό χώρο του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου. Ήταν γύρω στις 3:30 το μεσημέρι, όταν ο «ξανθός» έφτασε στο μπασκετικό του «σπίτι», για μία στάση πριν το τελευταίο «αντίο». Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, ο κόουτς να μην βρεθεί στο στάδιο όπου γεύτηκε αμέτρητες νίκες και διακρίσεις με την ομάδα μπάσκετ του ‘Αρη καθώς αυτή ήταν και επιθυμία της οικογένειάς του.

Μόνο που αυτή τη φορά η ατμόσφαιρα του γηπέδου ήταν διαφορετική. Τα συνθήματα και τα τραγούδια νίκης από τους φίλους και οπαδούς, για τις επιτυχίες του μεγάλου «Αυτοκράτορα» που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80 υπό την καθοδήγηση του «ξανθού», αντικαταστάθηκαν από έναν βουβό πόνο και πολλά δάκρυα της κιτρινόμαυρης οικογένειας για τη μεγάλη απώλεια.

Η διοίκηση της ΚΑΕ ‘Αρης, ο ΑΣ Αρης, η ομάδα μπάσκετ και η τεχνική ηγεσία, παλιοί του συμπαίκτες και αθλητές, άνθρωποι που τον λάτρεψαν και εξαιτίας του αγάπησαν το άθλημα βρέθηκαν έξω από το γήπεδο για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στον προπονητή που οδήγησε τους κίτρινους στις πιο λαμπρές και ένδοξες εποχές με την κατάκτηση οκτώ πρωταθλημάτων, πέντε κυπέλλων, συνοδεία ακατάρριπτων ρεκόρ, αήττητων σερί και τριών σερί Final Four.

Η νεκροφόρα εισήλθε από τη Θύρα 3 και αφού έκανε το γύρο του Παλέ ντε Σπορ, σταμάτησε μπροστά στην κεντρική είσοδο. Εκεί, περίμεναν ο Νίκος Γκάλης, εκ των ηγετών της θρυλικής ομάδας του Άρη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αλλά και οι αθλητές της σημερινής ομάδας μπάσκετ που κρατούσαν στα χέρια τους κίτρινα λουλούδια καθώς επίσης τα 13 τρόπαια που κατέκτησε ο σύλλογος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον πάγκο.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών, προεξάρχοντος του συντετριμμένου Νίκου Γκάλη, αλλά και παίκτες που έκαναν σπουδαία καριέρα υπό τις οδηγίες του «Ξανθού». Ανάμεσά τους οι Χάρης Παπαγεωργίου, Γιώργος Σιγάλας, Ντέιβιντ Ρίβερς, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μπάντε Πρέλεβιτς, Γιάννης Γιαννούλης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

PHOTO GALLERY

Εκλαψε η Θεσσαλονίκη στο