Μπάσκετ

Με επικούς Κάαναν και Ράιτ ο Ολυμπιακός "σκότωσε" την Άλμπα [vid]

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 - 23:13

Οι απουσία και των τριών σέντερ του Ολυμπιακού δεν ήταν πρόβλημα, καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβίωσε το βράδυ της Τρίτης κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου παίρνοντας τη νίκη με 101-87 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Euroleague και παρέμεινε σε τροχιά εξάδας, για την απευθείας πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης.

Με επικούς Κάαναν και Ράιτ ο Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο 13-11 (9-4 εντός και 4-7 εκτός έδρας), με τον Αϊζέια Κάναν να κάνει ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα και στα εύστοχα τρίποντα, με τον Ίγκνας Μπραζντέικις στην καλύτερη εμφάνισή του με τα ερυθρόλευκα, αλλά και με τον Μόουζες Ράιτ να ζει ένα εκπληκτικό ντεμπούτο. Από την άλλη, η Άλμπα έπεσε στο 5-19 (4-8 εντός και 1-11 εκτός έδρας).

H Άλμπα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μάλιστα πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο και δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ μάλιστα βρέθηκε μπροστά στο σκορ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και στο +3. Στη συνέχεια όμως, οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμό, με την Άλμπα να ξεμένει από δυνάμεις και έφτασαν στη νίκη παρά τις απουσίες τους.

Η εκρηκτική του τρίτη περίοδος, η οποία είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον ρέκορντμαν Αϊζάια Κάνααν (career high με 31π. και 9/14 τρίποντα), χάρισε στον Ολυμπιακό μία άνετη νίκη με 101-87 επί της Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ, στην εκκίνηση της διαβολοβδομάδας της EuroLeague.

Εντυπωσιακό το ντεμπούτο του Μόουζες Ράιτ με τη φανέλα των Πειραιωτών, γεμίζοντας τη στατιστική του με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 ασίστ, 4 μπλοκ και μόλις 1 λάθος σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.