Μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός στο Final 4 του Βερολίνου! [vid]

Τρίτη, 7 Μαΐου 2024 - 23:33

Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, οι πράσινοι θα είναι και πάλι στο Final 4. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 81-72 της Μακάμπι στο Game 5 στο ΟΑΚΑ και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για Βερολίνο.

Ο Παναθηναϊκός στο Final 4 του Βερολίνου! [vid]

Ο Παναθηναϊκός με τον Κέντρικ Ναν σε εξαιρετική κατάσταση πήρε τη νίκη με 81-72 από τη Μακάμπι και την πρόκριση για το Final 4 της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο!

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με νευρικότητα στην επίθεση και τη Μακάμπι σε πολύ καλή κατάσταση παίρνοντας από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Η ομάδα του λαού κατάφερε από νωρίς να ανοίξει τη διαφορά ακόμη και στο +7 για το 8-15 με τους Ναν και Σλούκα να ανεβάζουν ρυθμούς και να κάνουν το 19-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η δυνατή μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τη Μακάμπι να διατηρεί μικρό προβάδισμα χωρίς όμως να ανοίγει τη διαφορά. Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν στην άμυνα, με τους Μπράουν και Ριβέρο να δίνουν της λύσεις. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες με 41-41 σρτα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ, με το πρόβλημα του Παναθηναϊκού να συνεχίζει να είναι η άμυνα αλλά και οι χαμένες βολές του Ματίας Λεσόρ. Ο σέντερ των πρασίνων είχε 0/6 βολές με τους Μπλατ και Ντιμπαρτολομέο να δίνουν και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του λαού για το 49-53 τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να... ματώσει για να πάρει το προβάδισμα ένα ακόμη πρόβλημα έκανε την εμφανισή του για τον Εργκίν Αταμάν, με τον Σλούκα να αποχωρεί από το παρκέ. Τη θέση του πήρε ο Καλαϊτζάκης που... βούλωσε το πρόβλημα που υπήρχε στην άμυνα, έδωσε λύσεις και δυσκόλεψε τους παίκτες της Μακάμπι να σκοράρουν. Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 8 πόντων επτά λεπτά πριν από το τέλος. Ο Κέντρικ Ναν πήρε από το χέρι τους πράσινους και με προσωπικούς του πόντους διατήρησε τη διαφορά έως το τέλος, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στο Final 4 του Βερολίνου.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς - Μόγκουλκοτς - Ντιφάλα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 41-41, 58-56, 81-72

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr