Μπάσκετ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στα ημιτελικά της Euroleague με Σούπερ Ενισχυμένες Αποδόσεις στην Betsson

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 - 11:13

Στην «Uber Arena» του Βερολίνου ο Παναθηναϊκός ανοίγει τη μεγάλη βραδιά για το ελληνικό μπάσκετ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε και θα ακολουθήσει το Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός ώστε να μάθουμε τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο την Κυριακή 26 Μαΐου.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στα ημιτελικά της Euroleague με Σούπερ Ενισχυμένες Αποδόσεις στην Betsson

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στον τελικό. Στην πλατφόρμα της Betsson προσφέρονται συναρπαστικές επιλογές και ασυναγώνιστες Σούπερ Ενισχυμένες αποδόσεις. Παράλληλα, για τα δύο μεγάλα ματς είναι διαθέσιμη και η επιλογή του Bet Builder, που ενισχύει την εμπειρία και κάνει το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό.

19:00 Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε

Για το Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε τα προγνωστικά έχουν δώσει την ετικέτα του φαβορί στην ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα, ο άσος του Παναθηναϊκού δίνεται στο 1,79** και το διπλό της Φενέρμπαχτσε πληρώνει στο 2,02** στην πλατφόρμα της Betsson.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο σταθερός στη διάρκεια της κανονικής περιόδου από τους Τούρκους. Είχε ρεκόρ 23-11 έναντι 20-14 της Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο, αμφότερες έγραψαν από μια νίκη στα μεταξύ τους ματς. Τον Οκτώβριο η Φενέρμπαχτσε νίκησε με 83-69 εντός έδρας και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 74-63 στο «ΟΑΚΑ» τον Φεβρουάριο. Από το 2003 μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός προηγείται της Φενέρμπαχτσε με 19-17 νίκες.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, αφού τερμάτισε δεύτερος στη regular season αντιμετώπισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και δυσκολεύτηκε πολύ να την ξεπεράσει. Τα κατάφερε, όμως, σε πέντε παιχνίδια και τώρα συμμετέχει σε Final 4 για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια. Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα καθώς την περασμένη σεζόν ήταν 17ος. Η μεταμόρφωσή του υπό τον Εργκίν Αταμάν κι έπειτα από τις πολλές μεταγραφές που έκανε, είναι εντυπωσιακή. Πρόσφατα ξεπέρασε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στα playoffs της Basket League και πηγαίνει στο Final 4 αποφασισμένος να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στον τελικό καθώς ονειρεύεται την κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού της ιστορίας του.

Η Φενέρμπαχτσε μεταμορφώθηκε στη διάρκεια της σεζόν μετά την αλλαγή στον πάγκο της και την πρόσληψη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην θέση του Δημήτρη Ιτούδη. Με τον Λιθουανό να δείχνει τον δρόμο, οι παίκτες του τον ακολούθησαν και αφού τερμάτισαν στην 6η θέση στην κανονική περίοδο αντιμετώπισαν τη Μονακό στα προημιτελικά. Έκαναν ένα μίνι – θαύμα παίρνοντας την πρόκριση ως αουτσάιντερ σε πέντε ματς «σπάζοντας» το πλεονέκτημα έδρας της αντιπάλου – κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι φέτος στη Euroleague. To πέτυχαν η Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός. Προτού στρέψει την προσοχή της στο Final 4 ξεπέρασε με 2-0 την Πετκίμ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρκικού πρωταθλήματος.

Στο Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε το στοίχημα για τις δυο ομάδες είναι να μπορέσουν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Αμφότερα είναι ουσιαστικά καινούρια πρότζεκτ, αν και στην Φενέρμπαχτσε οι περισσότεροι παίκτες είναι παραπάνω καιρό μαζί. Στο αγωνιστικό σκέλος, τώρα, οι συνθέσεις θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο με τον Παναθηναϊκό να ευελπιστεί ότι θα έχει στο μάξιμουμ τους Σλούκα (γκαρντ) κι Ερνανγκόμεθ (φόργουορντ), την στιγμή που η Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει ως επί το πλείστον χρόνια προβλήματα.

Το ενδεχόμενο να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το τρόπαιο πληρώνει 3,70** στην πλατφόρμα της Betsson, ενώ το να σηκώσει την κούπα για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Φενέρμπαχτσε δίνεται στο 5,50**. Με Σούπερ Ενίσχυση προσφέρεται στην Betsson η νίκη του Παναθηναϊκού με εύρος 1-10 πόντους στο 2,95** (από 2,70).

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός

Ανοιχτοί λογαριασμοί υπάρχουν μεταξύ Ολυμπιακού και Ρεάλ Μαδρίτης, με την ελληνική ομάδα να είναι το 3ο φαβορί για κατάκτηση, κυρίως, γιατί αντιμετωπίζει στον ημιτελικό του Final 4 της Euroleague το πρώτο φαβορί, την «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης.

Η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρεται στην πλατφόρμα της Betsson στο 1,48** και το να επικρατήσει ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 2,65**. Για το Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός τα προγνωστικά και οι αποδόσεις δεν προκαλούν έκπληξη. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η κάτοχος του τροπαίου έχοντας νικήσει τον Ολυμπιακό στον τελικό της περασμένης σεζόν, ενώ επιβλήθηκε και στα δύο ματς που έδωσαν για τη regular season της Euroleague 2023-24. Τον Δεκέμβριο επικράτησε με 77-71 στο «ΣΕΦ» και τον Ιανουάριο νίκησε με 90-85 στην έδρα της.

Στην προϊστορία ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στον Ολυμπιακό, από το 2000 μέχρι σήμερα, καταγράφονται 22 νίκες των Ισπανών έναντι 17 των Ελλήνων. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εντυπωσιακή στην κανονική περίοδο. Έκανε περίπατο και με ρεκόρ 27-7 κατέκτησε την πρώτη θέση. Έπειτα, στην προημιτελική φάση ξεπέρασε δίχως προβλήματα την Μπασκόνια με 3-0. Πήγε στο Final 4 έχοντας κάνει αξιόλογες εμφανίσεις και στα playoffs της ACB όπου επιβλήθηκε με δύο νίκες της Γκραν Κανάρια κι έκλεισε εισιτήριο για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος Ισπανίας. Τώρα, περιμένει έναν Ολυμπιακό «μονομάχο» όπως ανέφερε ο προπονητής της Τσους Ματέο, ενώ οι παίκτες της περιμένουν τους «ερυθρόλευκους» πιο αποφασισμένους από ποτέ μετά την ήττα τους στον τελικό του 2023.

ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΟΥΠΕΡ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ο Ολυμπιακός όντως έδειξε το μέταλλό του και τη νοοτροπία νικητή που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να έχασε κομβικούς παίκτες όπως τον MVP της περασμένης σεζόν, Σάσα Βεζένκοφ, αλλά και τον Κώστα Σλούκα, αλλά κατάφερε και πέρασε για 3η σερί χρονιά στο Final 4 της Euroleague. Έκλεισε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 22-12 κι έπειτα απέκλεισε την Μπαρτσελόνα με 3-2 στα playoffs κάνοντας ένα απίστευτο κατόρθωμα με τη νίκη του στη Βαρκελώνη στο Game 5. Πάει στο Final 4 έχοντας παίξει πολύ καλό μπάσκετ κόντρα στην ΑΕΚ BETSSON BC την οποία ξεπέρασε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Basket League. Η νίκη του Ολυμπιακού με εύρος 1-10 πόντους προσφέρεται στην πλατφόρμα της Betsson με Σούπερ Ενίσχυση απόδοσης στο 3,95** (από 3,60).

Στο Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός το στοίχημα στο αγωνιστικό σκέλος έχει να κάνει με το ρυθμό και την επιλοβή του στιλ που έχει η κάθε ομάδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει σούπερ επίθεση με 89 πόντους ανά ματς, την στιγμή που ο Ολυμπιακός βασίζεται στην άμυνά του καθώς επιτρέπει μόλις 74,4 πόντους ανά παιχνίδι στους αντιπάλους του. Όσον αφορά στις πεντάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει στη διάθεσή της τον φόργουορντ Ντεκ, ενώ δεν είναι στο απόλυτο κι ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ Ρούντι Φερνάντεθ. Ο Ολυμπιακός, πάλι, είναι ουσιαστικά πλήρης.

Τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και ο Ολυμπιακός λογαριάζονται ως ισχυρές διεκδικήτριες του τίτλου. Η εμπειρία που διαθέτουν είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Στην κατηγορία νικητής της Ευρωλίγκας οι αποδόσεις ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς παίκτες. Η Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρεται στο 2,10** και ο Ολυμπιακός στο 5,00** στην πλατφόρμα της Betsson, όπου υπάρχουν και συναρπαστικά Euroleague Specials. Με Σούπερ Ενίσχυση 3,80** (από 3,30) προσφέρεται στην πλατφόρμα της Betsson το να είναι ο Ολυμπιακός η ομάδα με τα περισσότερα ριμπάουντ στα δύο παιχνίδια του Final 4, ενώ και ο Kendrick Nunn πληρώνει 3,05** (από 2,75) για να σημειώσει τους περισσότερους πόντους.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr