Μπάσκετ

Ρεάλ - Παναθηναϊκός 80-95: Έραψε το 7ο αστέρι! [vid]

Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 - 23:29

Ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό και έγραψε ιστορία, κατακτώντας το 7ο τρόπαιό του! 

Ρεάλ - Παναθηναϊκός 80-95: Έραψε το 7ο αστέρι! [vid]

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης ξανά! Εκθρόνισε τη βασίλισσα και πλέον είναι αυτός βασιλιάς της Ευρωλίγκα.

Οι πράσινοι έγραψαν ιστορία και σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκα στον ουρανό του Βερολίνου ύστερα από 13 χρόνια. Η ομάδα του Άταμαν έκανε ίσως το μεγαλύτερο come back αυτή τη χρονιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ύστερα από μία παταγώδη αποτυχία τη περσινή χρονιά.

Η Ρεάλ ξεκίνησε από εκεί που είχε σταματήσει από τον ημιτελικό. Έκανε μια φοβερή πρώτη περίοδο και ο Παναθηναϊκός δεν έβρικσε αντίδοτο στην άμυνά του. Καταιγιστικοί οι Μαδριλένοι, σημείωσαν 36 πόντους μόνο στη πρώτη περίοδο. Οι 61 πόντοι συνολικά που πέτυχαν οι δύο ομάδες στη πρώτη περίοδο, αποτελεί ρεκόρ πόντων στην ιστορία των Final Four.

O Παναθηναϊκός όμως βρήκε τον τρόπο και τα ψυχικά αποθέματα ώστε να αρχίζει να χτίζει πάνω στην άμυνά του. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο στένευε ο κλοιός γύρω από την Ρεάλ, η οποία έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Χαρακτηριστικό είναι πως στην 3η περίοδο η Ρεάλ πέτυχε μόλις 7 πόντους! Από εκεί και πέρα όλα ήταν στο χέρι του Παναθηναϊκού, που δεν άφησε ούτε ένα δευτερόλεπτο το ματς και έκανε άψογη διαχείριση.

Φυσικά απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος σημείωσε 24 πόντους και αναδείχθηκε MVP του Final Four. Καθοριστικός και ο Ναν που πέτυχε 21 πόντους. Λεσόρ και Γκραντ ακολούθησαν τους συμπαίκτες τους και συνέβαλαν τα μέγιστα και αυτοί!

Τα δεκάλεπτα: 36-25, 54-49, 61-64, 80-95.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.