Ολυμπιακός - Μακάμπι 99-93: «Κλείδωσε» την πρωτιά, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε στην κορυφή την πιο απαιτητική regular season της EuroLeague και πλέον ετοιμάζεται για τα play-off, με φόντο μια ιστορική ανατροπή στην αρνητική παράδοση της πρώτης θέσης.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια την κανονική περίοδο της EuroLeague στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω του κάθε ανταγωνιστή στη δυσκολότερη και πιο ισορροπημένη εκδοχή της διοργάνωσης. Μπροστά του, ωστόσο, βρίσκεται η πρόκληση να ανατρέψει μια αρνητική παράδοση: από το 2016-17 που καθιερώθηκε το ενιαίο format, καμία ομάδα που κατέκτησε την πρωτιά στην κανονική διάρκεια δεν σήκωσε το τρόπαιο.
Η νίκη με 99-93 επί της Μακάμπι στο ΣΕΦ ήρθε με κόπο, σε μια βραδιά που η Φενέρ είχε ήδη επικρατήσει στη Γερμανία. Οι Πειραιώτες επιβράβευσαν την εξαιρετική τους πορεία στη regular season, στην οποία κατά γενική ομολογία έπαιξαν το πιο ολοκληρωμένο μπάσκετ της Ευρώπης. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στα play-in και στον επόμενο αντίπαλο στη φάση των πλέι οφ.
????????Top-four spots are locked after tonight's games!
???????? Olympiacos
???????? Fenerbahce
???????? Panathinaikos
???????? Monaco pic.twitter.com/AQHJw9iOOy
Το μεγάλο στοίχημα είναι η επαναφορά της αγωνιστικής ισορροπίας. Οι συνεχείς απουσίες βασικών παικτών – με τελευταία τα παραδείγματα των Γουόκαπ, Βιλντόσα, Φαλ και Μιλουτίνοφ – διατάραξαν τη χημεία της ομάδας και επηρέασαν την απόδοσή της τις τελευταίες εβδομάδες.
Παρά τις απουσίες, υπήρξαν σημαντικές επιστροφές και ξεχωριστές παρουσίες. Ο Γουίλιαμ Γκος μοίρασε 13 ασίστ, επίδοση ρεκόρ για τον ίδιο. Ο Εβάν Φουρνιέ πέτυχε 27 πόντους με υψηλά ποσοστά ευστοχίας, ο Πίτερς είχε ουσιαστική παρουσία (17π., 7 ριμπ.) και ο Βεζένκοφ διατήρησε το επίπεδό του με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ. Το μεγαλύτερο όμως χαμόγελο ήρθε από τον Μόουζες Ράιτ, ο οποίος επέστρεψε ύστερα από σοβαρό τραυματισμό και εντυπωσίασε με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ.
W✅
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 10, 2025
1st place in the standings✅@Olympiacos_BC pic.twitter.com/0BAR3zQf7O
«Ήμουν ευγνώμων μόνο και μόνο που πάτησα στο παρκέ. Το ότι βοήθησα και την ομάδα, το έκανε μοναδικό», είπε ο Ράιτ, συγκινημένος από την υποδοχή που του επεφύλαξαν φίλαθλοι και συμπαίκτες.
Μετά το τέλος του αγώνα, όλοι οι παίκτες κατευθύνθηκαν στην εξέδρα των οργανωμένων και πανηγύρισαν με τον κόσμο, ο οποίος πλέον ονειρεύεται την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.
«Ήταν τεράστια πρόκληση να χάνεις 6-7 βασικούς παίκτες για μεγάλο διάστημα. Το ότι τερματίσαμε πρώτοι είναι από μόνο του σπουδαίο επίτευγμα και είμαι περήφανος για όλους», υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, την ώρα που ο Φουρνιέ ζητούσε τη στήριξη του κόσμου στα πλέι οφ.
Την ίδια ημέρα, το ΣΕΦ φιλοξένησε και τη γενική συνέλευση της EMCA, της ευρωπαϊκής ένωσης πολυαθλητικών συλλόγων, με βασικό αντικείμενο τη διάδοση καινοτόμων προγραμμάτων για την ενίσχυση του πολυαθλητισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr
* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.