Ποδόσφαιρο

Απόλλων Σμύρνης: Το τρελό με τις αλλαγές προπονητών και ο Τεννές – Το απόλυτο ρεκόρ έχει η Παλέρμο (vids)

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022 - 18:17

Παραλίγο να φτάσει την ιταλική ομάδα ο Απόλλωνας Σμύρνης με τις αλλαγές τεχνικών σε μια σεζόν, ενώ ιδιαίτερη είναι η σχέση με τον Μπάμπη Τεννέ.

Απόλλων Σμύρνης: Το τρελό με τις αλλαγές προπονητών και ο Τεννές – Το απόλυτο ρεκόρ έχει η Παλέρμο (vids)

Ο Μπάμπης Τεννές και ο Απόλλων Σμύρνης… ενώθηκαν ξανά. Σε μια απίστευτη σχέση που έχουν μεταξύ τους. Αυτή ήταν η 5η αλλαγή προπονητή για την αθηναϊκή ομάδα, μέσα στη σεζόν. Βέβαια θέλει 4 ακόμα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Παλέρμο.

Αυτό που συμβαίνει με τον Απόλλωνα και όσους παίρνουν τις αποφάσεις είναι κωμικό. Όπως και η έλευση του Μπάμπη Τεννέ που έκανε ντεμπούτο με εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο (2-0).

Ο Τεννές έκανε την 6η επιστροφή του στην ομάδα. Η πρώτη φορά που ανέλαβε ήταν τη σεζόν 1996-97 και πρόλαβε και την επόμενη σεζόν.

Η δεύτερη ήταν τον Οκτώβριο του 2013, που έμεινε για μόλις ένα μήνα. Τον Νοέμβριο του 2015 ανέλαβε εκ νέου τον πάγκο της. Μετά από 3 χρόνια γύρισε για να τον καθοδηγήσει τεχνικά, όπου πρόλαβε να μείνει για 4 μήνες!

Τον Ιανουάριο του 2020 η διοίκηση τον έφερε εκ νέου για την τεχνική ηγεσία. Και τέλος στις 26 Φεβρουαρίου κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Τζιανλούκα Φέστα.

Απόλλων Σμύρνης: Οι προσλήψεις του Μπάμπη Τεννέ

 1. Ιούλιος 1996
 2. Οκτώβριος 2013
 3. Νοέμβριος 2015
 4. Νοέμβριος 2018
 5. Ιανουάριος 2020
 6. Φεβρουάριος 2022

Αυτή η αλλαγή ήταν η 5η για τη σεζόν 2021-22 που κάνει ο Απόλλωνας Σμύρνης στον πάγκο του. Ξεκίνησε την χρονιά με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο.

Στις 24 Σεπτεμβρίου ο Τζιανλούκα Φέστα ήρθε για να βοηθήσει την ομάδα να αλλάξει την εικόνα της. Πρόλαβε να μείνει 104 ημέρες. Ο Λευτέρης Βελέντζας έγινε υπηρεσιακή λύση, αναλάμβοντας στις 8 Ιανουαρίου. Έμεινε 5 ημέρες, αφού ο Γερμανός Μάρκο Γκρότε ανέλαβε το τιμόνι.

Πρόλαβε να καθοδηγήσει τεχνικά την Ελαφρά Ταξιαρχία για 25 μέρες. Γιατί γύρισε στον πάγκο ο Τζιανλούκα Φέστα. Ο οποίος επίσης έμεινε τις ίδιες μέρες στην τεχνική ηγεσία.

Για να έρθει τελικά ο Μπάμπης Τεννές να πάρει τα ηνία. Φυσικά με όλα αυτά ο Απόλλωνας δύσκολα θα μπορέσει να βρει συνοχή για να κρατηθεί στην Super League.

Οι αλλαγές προπονητών της σεζόν 2021-22

 1. Γιάννης Πετράκης (Ιούλιος – 22 Σεπτεμβρίου)
 2. Τζιανλούκα Φέστα (24 Σεπτεμβρίου – 6 Ιανουαρίου)
 3. Λευτέρης Βελέντζας (3 Ιανουαρίου – 8 Ιανουαρίου)
 4. Μάρκο Γκρότε (8 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου)
 5. Τζιανλούκα Φέστα (2 Φεβρουαρίου – 26 Φεβρουαρίου)
 6. Μπάμπης Τεννές (26 Φεβρουαρίου – )

Η Παλέρμο έχει το ρεκόρ

Η Παλέρμο κατέχει το απόλυτο ευρωπαϊκό ρεκόρ με αλλαγές προπονητών. Ήταν τη σεζόν 2015-16 που έκανε 9 αλλαγές προπονητών. Συνολικά 8 αλλαγές έγιναν και 9 διαφορετικοί προπονητές κάθισαν στον πάγκο της.

Ξεκίνησε τη σεζόν με τον Τζιουζέπε Ιακίνι. Συνέχισε με τον Νταβίντε Μπαλαρντίνι. Ήρθε ο Φάμπιο Βιβιάνι σαν υπηρεσιακός, για να τον διαδεχθεί ο Γκιγέρμο Μπάρος Σκελότο. Ο οποίος έδωσε τη σκυτάλη στον Τζιοβάνι Τεντέσκο. Με τη σειρά του αποχώρησε για να ανακοινωθεί ο Τζιοβάνι Μπόσι. Έμεινε 5 ημέρες με τον Ιακίνι να επιστρέφει. Μετά από 3 ματς έφυγε και ο Βάλτερ Νοβελίνο πήγε στο τιμόνι. Πρόλαβε να μείνει έναν μήνα, για να τον αντικαταστήσει ο Μπαλαρντίνι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, με live στατιστικά, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων.