Ποδόσφαιρο

Απόλλων Σμύρνης: Το τρελό με τις αλλαγές προπονητών και ο Τεννές – Το απόλυτο ρεκόρ έχει η Παλέρμο (vids)

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022 - 18:17

Παραλίγο να φτάσει την ιταλική ομάδα ο Απόλλωνας Σμύρνης με τις αλλαγές τεχνικών σε μια σεζόν, ενώ ιδιαίτερη είναι η σχέση με τον Μπάμπη Τεννέ.

Απόλλων Σμύρνης: Το τρελό με τις αλλαγές προπονητών και ο Τεννές – Το απόλυτο ρεκόρ έχει η Παλέρμο (vids)

Ο Μπάμπης Τεννές και ο Απόλλων Σμύρνης… ενώθηκαν ξανά. Σε μια απίστευτη σχέση που έχουν μεταξύ τους. Αυτή ήταν η 5η αλλαγή προπονητή για την αθηναϊκή ομάδα, μέσα στη σεζόν. Βέβαια θέλει 4 ακόμα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Παλέρμο.

Αυτό που συμβαίνει με τον Απόλλωνα και όσους παίρνουν τις αποφάσεις είναι κωμικό. Όπως και η έλευση του Μπάμπη Τεννέ που έκανε ντεμπούτο με εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο (2-0).

Ο Τεννές έκανε την 6η επιστροφή του στην ομάδα. Η πρώτη φορά που ανέλαβε ήταν τη σεζόν 1996-97 και πρόλαβε και την επόμενη σεζόν.

Η δεύτερη ήταν τον Οκτώβριο του 2013, που έμεινε για μόλις ένα μήνα. Τον Νοέμβριο του 2015 ανέλαβε εκ νέου τον πάγκο της. Μετά από 3 χρόνια γύρισε για να τον καθοδηγήσει τεχνικά, όπου πρόλαβε να μείνει για 4 μήνες!

Τον Ιανουάριο του 2020 η διοίκηση τον έφερε εκ νέου για την τεχνική ηγεσία. Και τέλος στις 26 Φεβρουαρίου κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Τζιανλούκα Φέστα.

Απόλλων Σμύρνης: Οι προσλήψεις του Μπάμπη Τεννέ

  1. Ιούλιος 1996
  2. Οκτώβριος 2013
  3. Νοέμβριος 2015
  4. Νοέμβριος 2018
  5. Ιανουάριος 2020
  6. Φεβρουάριος 2022

Αυτή η αλλαγή ήταν η 5η για τη σεζόν 2021-22 που κάνει ο Απόλλωνας Σμύρνης στον πάγκο του. Ξεκίνησε την χρονιά με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο.

Στις 24 Σεπτεμβρίου ο Τζιανλούκα Φέστα ήρθε για να βοηθήσει την ομάδα να αλλάξει την εικόνα της. Πρόλαβε να μείνει 104 ημέρες. Ο Λευτέρης Βελέντζας έγινε υπηρεσιακή λύση, αναλάμβοντας στις 8 Ιανουαρίου. Έμεινε 5 ημέρες, αφού ο Γερμανός Μάρκο Γκρότε ανέλαβε το τιμόνι.

Πρόλαβε να καθοδηγήσει τεχνικά την Ελαφρά Ταξιαρχία για 25 μέρες. Γιατί γύρισε στον πάγκο ο Τζιανλούκα Φέστα. Ο οποίος επίσης έμεινε τις ίδιες μέρες στην τεχνική ηγεσία.

Για να έρθει τελικά ο Μπάμπης Τεννές να πάρει τα ηνία. Φυσικά με όλα αυτά ο Απόλλωνας δύσκολα θα μπορέσει να βρει συνοχή για να κρατηθεί στην Super League.

Οι αλλαγές προπονητών της σεζόν 2021-22

  1. Γιάννης Πετράκης (Ιούλιος – 22 Σεπτεμβρίου)
  2. Τζιανλούκα Φέστα (24 Σεπτεμβρίου – 6 Ιανουαρίου)
  3. Λευτέρης Βελέντζας (3 Ιανουαρίου – 8 Ιανουαρίου)
  4. Μάρκο Γκρότε (8 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου)
  5. Τζιανλούκα Φέστα (2 Φεβρουαρίου – 26 Φεβρουαρίου)
  6. Μπάμπης Τεννές (26 Φεβρουαρίου – )

Η Παλέρμο έχει το ρεκόρ

Η Παλέρμο κατέχει το απόλυτο ευρωπαϊκό ρεκόρ με αλλαγές προπονητών. Ήταν τη σεζόν 2015-16 που έκανε 9 αλλαγές προπονητών. Συνολικά 8 αλλαγές έγιναν και 9 διαφορετικοί προπονητές κάθισαν στον πάγκο της.

Ξεκίνησε τη σεζόν με τον Τζιουζέπε Ιακίνι. Συνέχισε με τον Νταβίντε Μπαλαρντίνι. Ήρθε ο Φάμπιο Βιβιάνι σαν υπηρεσιακός, για να τον διαδεχθεί ο Γκιγέρμο Μπάρος Σκελότο. Ο οποίος έδωσε τη σκυτάλη στον Τζιοβάνι Τεντέσκο. Με τη σειρά του αποχώρησε για να ανακοινωθεί ο Τζιοβάνι Μπόσι. Έμεινε 5 ημέρες με τον Ιακίνι να επιστρέφει. Μετά από 3 ματς έφυγε και ο Βάλτερ Νοβελίνο πήγε στο τιμόνι. Πρόλαβε να μείνει έναν μήνα, για να τον αντικαταστήσει ο Μπαλαρντίνι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr