Ποδόσφαιρο

FIFA-UEFA ανακοίνωσαν ότι αποβλήθηκαν οι ρωσικές ομάδες

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022 - 19:14

Άμεση η αντίδραση των FIFA, UEFA για κυρώσεις στις ρωσικές ομάδες στην σκιά του πολέμου που κάνει ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

FIFA-UEFA ανακοίνωσαν ότι αποβλήθηκαν οι ρωσικές ομάδες

Η FIFA και η UEFA ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι ρωσικές ομάδες αποβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας από τις διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ομάδας της Ρωσίας.
Η FIFA και η UEFA αποφάσισαν να αποκλείσουν όλες τις ρωσικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ομάδας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου έκανε μια τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της εθνικής Ρωσίας, τη Σπαρτάκ Μόσχας, το ζήτημα της Gazprom,

αλλά και τη συμμετοχής της ομάδας γυναικών στο Euro, μιας και η Σουηδία, η Αγγλία και η Ελβετία δεν δέχονται να παίξουν απέναντι στη ρωσική ομάδα.

Η τελική τους απόφαση ήταν να αποκλείσουν τις ρωσικές ομάδες, ενώ τερματίστηκε η χορηγία της Gazprom.

Αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, εθνικές ή σύλλογοι, αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας” ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Με βάση την ανακοίνωση της FIFA και της UEFA ισχύουν τα εξής.

Η Λειψία προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά του Europa League, μιας και η Σπαρτάκ αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όσον αφορά τα προκριματικά του Μουντιάλ, η Πολωνία παίρνει άνευ αγώνος το παιχνίδι με τη Ρωσία στις 24 Μαρτίου και θα διεκδικήσει με τον νικητή του Τσεχία – Σουηδία στις 29 Μαρτίου, ένα εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr