Ποδόσφαιρο

H λύση της FIFA για τους ξένους παίκτες σε Ρωσία, Ουκρανία

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 - 16:25

Η FIFA δίνει το δικαίωμα στους ξένους που θέλουν να φύγουν από Ρωσία, Ουκρανία να αναστείλουν το συμβόλαιο τους έως τον Ιούνιο.

H λύση της FIFA για τους ξένους παίκτες σε Ρωσία, Ουκρανία

Η FIFA προχώρησε σε μια μεσοβέζικη λύση για τους ξένους παίκτες που ανήκουν σε ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Αποφάσισε να αναστείλει τα συμβόλαια των ξένων παικτών έως τις 30 Ιουνίου και θέσπισε μεταγραφική περίοδο έως τις 7 Απριλίου για να βρουν ομάδα.

Μετά τις 30 Ιουνίου, όσοι ξένοι θα έχουν ακόμα συμβόλαιο θα πρέπει να γυρίσουν στις ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Στη Ρωσία οι ξένοι μπορούν να αναστείλουν μονομερώς τα συμβόλαια τους μετά τις 10 Μαρτίου. Με βάση την απόφαση της FIFA θεσπίζεται εμβόλιμη μεταγραφική περίοδος έως τις 7 Απριλίου. Και όσες ομάδες θέλουν μπορούν να προσφέρουν 3μηνα συμβόλαια.

Δύσκολο να το κάνει αυτό κάποια ομάδα. Βέβαια είναι πολλοί ξένοι παίκτες, ειδικά από το Ουκρανικό πρωτάθλημα, που είναι στην αγορά. Φυσικά είναι δύσκολο να συνεχίσουν να παίζουν στην Ουκρανία, ακόμα και όταν τελειώσει ο πόλεμος. Η χώρα θα μπει σε περίοδο ανασυγκρότησης και θα αργήσει να βρει τους κανονικούς ρυθμούς της.

Στην Ρωσία, από την άλλη πλευρά, το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά. Διεξήχθησαν ματς το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα. Και θα θεωρηθεί μαύρο πρόβατο όποιος ξένος παίκτης αποφασίσει να κάνει χρήση της απόφασης που πήρε η FIFA. Πως θα μπορέσει μετά να γυρίσει στην ομάδα και τι αντιμετώπιση θα έχει.

Γενικά η μεγαλύτερη διεθνής ένωση των ποδοσφαιριστών στον κόσμο, FIFPro, χαρακτήρισε ως «άτολμη» αυτή την απόφαση. Καθώς είναι δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές να βρουν ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι μεγάλο και ακουμπάει έντονα το ποδόσφαιρο. FIFA, UEFA έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και θέλουν να τις κάνουν πιο αυστηρές. Με αυτή για τους ξένους να ήταν μια ακόμα πίεση. Αλλά το πράγμα δεν είναι εύκολο γιατί υπάρχουν συμβόλαια και οικονομικές απολαβές που είναι δύσκολο να σπάσουν.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr