Ποδόσφαιρο

Α Γαλλίας: Προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι

Σάββατο, 9 Απριλίου 2022 - 11:35

Ρεμς και Κλερμόν υποδέχονται Ρεν και Παρί αντίστοιχα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν προβάδισμα νίκη.

Α Γαλλίας: Προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι

ΡΕΜΣ – ΡΕΝ

Η Ρεμς έχασε 0-1 από την Τρουά με γκολ στο 93’ και ενώ από το 54’ έπαιζε με δέκα παίκτες. Ελαβε τέλος το αήττητο σερί των πέντε αγώνων, γνωρίζοντας 2η ήττα σε οκτώ αγώνες. Είναι στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, μακριά όμως από την επικίνδυνη ζώνη. Τα έξι από τα επτά τελευταία ματς έχουν έρθει Under. Τραυματίες είναι ο αμυντικός Γκραβιγιόν (20/0), ο 1ος σκόρερ Εκιτίκε (21/9), ο μέσος Ζένελι (3/0) και οι επιθετικοί Τουρέ (15/1) και Δώνης (13/0). Τιμωρημένος ο μέσος Ματουσίβα (22/1).

Η Ρεν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Νις, αλλά έφτασε στην ισοφάριση (1-1), με το τελικό αποτέλεσμα να θεωρείται δίκαιο. Ελαβε τέλος το νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων. Ειναι στην 3η θέση και διεκδικεί με αξιώσεις ακόμη και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Goal/goal τα τέσσερα τελευταία ματς σε πρωτάθλημα και Κόνφερενς Λιγκ. Εκτός είναι ο βασικος γκολκίπερ Γκομίς (22 συμμ.), ο αμυντικός Μπαντέ (14/0) και οι επιθετικοί Σουλεμάνα (20/4) και Ντόκου (12/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρεν είναι ανώτερη και έχει το προβάδισμα για τη νίκη.

ΚΛΕΡΜΟΝ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η Κλερμόν βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από την Ναντ, ισοφάρισε και τις δύο, αλλά δέχθηκε και 3ο γκολ και έχασε 2-3, παίζοντας από το 72’ με δέκα παίκτες. Υπέστη 4η διαδοχική ήττα και ενώ είχε προηγηθεί μίνι αήττητο σερί δύο αγώνων. Επίσης, στα επτά τελευταία ματς έχει πετύχει μόνο μία νίκη. Είναι ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και βρίσκεται σε πίεση. Τραυματίες οi αμυντικοί Εν' Σιμπά (29/1), Ουντοντζί (23/1) και ο μεσοεπιθετικός Ρασάνι (25/7). Τιμωρημένος ο μέσος Σαμέντ (26/1).

Η Παρί Σεν Ζερμέν συνέτριψε 5-1 τη Λοριάν, με τους Νεϊμάρ, Εμπαπέ και Μέσι να πετυχαίνουν τα γκολ της παριζιάνικης ομάδας. Επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα 3-0 από τη Μονακό και έκανε ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο. Τα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχουν έρθει Over. Εκτός οι Νάβας (17 συμμ.), Ντράξλερ (18/2), Ερέρα (17/3), Βεράτι (17/2), Παρέδες (15/1), Ντιαλό (12/0) και Ντι Μαρία (20/3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φυσιολογικό φαβορί η Παρί, η Κλερμόν δεν πείθει ότι μπορεί να κάνει τη «ζημια», ματς χωρίς στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr