Ποδόσφαιρο

Αυτοκτονία Άρσεναλ με Μπράιτον -

Σάββατο, 9 Απριλίου 2022 - 20:14

Η Άρσεναλ ηττήθηκε εντός έδρας από την Μπράιτον (1-2) και πλέον βρίσκεται κάτω από την Τότεναμ στην ισοβαθμία.

Αυτοκτονία Άρσεναλ με Μπράιτον -

Η Άρσεναλ με το σημερινό πατατράκ της ήττας από την Μπράιτον με 2-1 έχασε το πλεονέκτημα που είχε στη μάχη για την 4η θέση της Premier League.

Η ομάδα της Μπράιτον έκανε την ζημιά μετά και από 6 συνεχόμενες ήττες, απέναντι στην ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, που μπορεί να έχει σαν ελαφρυντικό τις σημαντικές απουσίες που είχε όπως των Τίρνεϊ και Παρτέι. Η ομάδα των Λονδρέζων είχε σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε αξιόλογη φάση φτάνοντας στην αυτοκτονία.

Πλέον βρίσκεται κάτω από την Τότεναμ στην ισοβαθμία της τέταρτης θέσης με το πρόγραμμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς έχει να αντιμετωπίσει Spurs, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Γουέστ Χαμ.

Οι γηπεδούχοι στο 26’ της αναμέτρησης βρέθηκαν πιο κοντά στο γκολ στο πρώτο μέρος αλλά η κεφαλιά του Γκάμπριελ Μαγκαλάες μετά το φάουλ του Σακά, πέρασε άουτ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους φάση στον αγώνα, στο 29’, κατάφερε και άνοιξε το σκορ με το καταπληκτικό τελείωμα του Τροσάρ μετά το γύρισμα του Μουέπου, με το 0-1 να μένει για το πρώτο μέρος. Η Άρσεναλ κατάφερε να φτάνει σε γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αλλά αυτό να μην μετράει μετά από χρήση του VAR (σε θέση οφσάιντ ο Μαρτινέλι).

Στο 66 λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε η χαριστική βολή για την Άρσεναλ !!!

Ο Μουέπου από δημιουργός έγινε σκόρερ, «παγώνοντας» το Emirates, εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Καϊσέδο και με ωραίο σουτ στη γωνία έγραψε το 0-2. Στη συνέχεια οι της Αρσεναλ φάνηκαν να μην έχουν το σθένος για να πάρουν κάτι από το ματς, όμως στο φινάλε το παιχνίδι «άναψε». Οι παίκτες του Αρτέτα άσκησαν ασφυκτική πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο και είχαν και φάση με διπλό δοκάρι από τους Σμιθ-Ρόου και Ενκέτια.

Τελικά στο 89 η προσπάθειες αυτές απόδωσαν και ο Νορβηγός με μακρινό σουτ που κόντραρε, μείωσε σε 1-2.

Στο 90+5' είχαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 2-2 και να σώσουν μερικώς την παρτίδα,αλλά ο keeper της Μπράιτον, Ρόμπερτ Σάντσες είχε άλλη άποψη και κάνοντας μία καταπληκτική επέμβαση σε προσπάθεια του Ν’ Κέτια κρατώντας τη σπουδαία επιτυχία της ομάδας του μέσα στο Λονδίνο.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σοάρες, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τζάκα, Έντεγκααρντ, Λοκόνγκα, Σμιθ-Ρόου (62' Ενκέτια), Σακά, Λακαζέτ, Μαρτινέλι (74' Πεπέ)

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντανκ, Κουκουρέγια, Εμουέπου (77' Λάμπτεϊ), Γκρος, Καϊσέδο, Μπισούμα (74' Λαλάνα), Μακ Άλιστερ, Τροσάρ (85' Γουέμπστερ), Γουέλμπεκ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

PHOTO GALLERY

Αυτοκτονία Άρσεναλ με Μπράιτον -
Αυτοκτονία Άρσεναλ με Μπράιτον -