Ποδόσφαιρο

Β' Ισπανίας: Περνάει η Οβιέδο

Κυριακή, 24 Απριλίου 2022 - 09:30

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται η 37η αγωνιστική της Σεγούντα Ντιβιζιόν. Η Οβιέδο αντιμετωπίζει την υποβιβασμένη Αλκορκόν και πάει για το «διπλό».

Β' Ισπανίας: Περνάει η Οβιέδο

ΑΛΚΟΡΚΟΝ-ΟΒΙΕΔΟ
Με την ήττα από την Καρταγένα (3-1) η Αλκορκόν υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην τρίτη κατηγορία, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε, υπογράφοντας τον πιο γρήγορο υποβιβασμό μετά το 2009. Τέταρτο σερί GG, τα τρία από αυτά και over 2.5 γκολ. Παραμένουν εκτός Μπεγβίς (αμ.), Χουάνμα (μέσος).
Στα πλέι οφ της ανόδου παρέμεινε η Οβιέδο μετά το «διπλό» στο τοπικό ντέρμπι με την Χιχόν (0-1). Σε εξαιρετική κατάσταση με τέσσερις σερί νίκες και 16 κερδισμένους βαθμούς στα έξι τελευταία παιχνίδια, επίδοση που συνιστά το καλύτερο φετινό σερί. Τέταρτο NG στα έξι τελευταία ματς. Τρίτο under 2.5 γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Εξέτισαν ο στόπερ Κόστας και ο μέσος Μοντιέλ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οτιδήποτε πέρα από τη νίκη θα είναι αυτοκτονία για την Οβιέδο. Πιθανό και το GG.

ΙΜΠΙΖΑ-ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ
Από ήττα από την επίσης νεοφώτιστη Μπούργος προέρχεται η Ίμπιζα (2-1). Μοναδικό ψεγάδι στη φετινή εξαιρετική πορεία της η αδυναμία εκτός έδρας, χωρίς «διπλό» εδώ και τρεις μήνες. Έβδομο GG στα οχτώ τελευταία ματς. Τέταρτο over 2.5 γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια, τα τρία ήταν over 3.5 γκολ. Τιμωρημένοι Παρένιο (τερμ.), Θιφουέντες, Γκρίμα (αμυντικοί). Σταθερά εκτός ο φορ Καστέλ και ο μέσος Μπογούζ.
Με ένα βαθμό έφυγε από την έδρα της πρωτοπόρου Εϊμπάρ η Λας Πάλμας (2-2). Πρώτη βαθμολογική απώλεια μετά από τέσσερις σερί νίκες. Είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα εκτός έδρας μετά την άφιξη του Γαρθία Πιμιέντα στον πάγκο. Τέταρτο GG και over 2.5 γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια, τα τρία ήταν over 3.5 γκολ. Τραυματίστηκε ο εξτρέμ Ερνάνι, χάνει τα υπόλοιπα ματς. Παραμένει εκτός ο Λοϊντίς (αμ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βλέπουμε παιχνίδι με γκολ και από τις δύο ομάδες (GG) με τη Λας Πάλμας πιο κοντά στη νίκη.

ΜΙΡΑΝΤΕΣ-ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ
Η Αμορεμπιέτα έβαλε φρένο στη φορμαρισμένη Μιραντές (1-0). Πρώτη ήττα μετά από αήττητο σερί πέντε αγωνιστικών, με τέσσερις νίκες στο διάστημα αυτό. Η άμυνα παραμένει πρόβλημα, αφού δέχτηκε γκολ για εντέκατη σερί αγωνιστική! Επτά GG στα εννέα τελευταία ματς. Εννέα over 2.5 γκολ στα δώδεκα τελευταία παιχνίδια. Εξέτισε ο Σάενθ (αμ.). Σταθερά εκτός Ζελαμπέρτ, Μαρτίν, Οριόλ Ρέι (μέσοι), Σιμόν Μορένο (επ.).
Έχασε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή, εκμεταλλευόμενη τη βαθμολογική απώλεια της Εϊμπάρ, η Βαγιαδολίδ, καθώς έμεινε στην ισοπαλία στο ντέρμπι με την Αλμερία (2-2 εκτός). Τέταρτο σερί GG και over 2.5 γκολ. Ένατο over 2.5 γκολ και όγδοο GG στα δέκα τελευταία ματς. Τιμωρημένος ο εξτρέμ Τόνι. Τη δεύτερη από τις 4 αγωνιστικές της ποινής του εκτίει ο Σέρχιο Λεόν (επ.). Επιστρέφουν οι επιθετικοί Βαγέχο, Πλάνο, Ανουάρ και ο αμυντικός Ελ Γιακίμ. Τραυματίστηκε ξανά ο Χάβι Σάντσεθ (αμ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μυρίζει ισοπαλία στο παιχνίδι. Πιο ασφαλής επιλογή το GG.

ΛΟΥΓΚΟ-ΛΕΓΚΑΝΕΣ
Από ήττα από την Πονφεραντίνα προέρχεται η Λούγκο (3-1). Με μία νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές. Τέταρτο GG στα έξι τελευταία ματς. Τρία under 2.5 γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Τώρα έχει δύο σερί ματς στο σπίτι της, όπου είναι αήττητη από το Νοέμβριο, στα εννέα τελευταία ματς! Σταθερά εκτός οι στόπερ Ρος, Άλεξ Πέρεθ, ο μέσος Μαγιοράλ και ο επιθετικός Χοσέλου.
Σε κάμψη η Λεγκανές και επιβεβαιώθηκε στη βαριά ήττα από τη Μάλαγα (0-3). Η «τριάρα» αυτή ήταν η τρίτη ήττα εδώ και τέσσερις αγωνιστικές. Τρίτο over 2.5 γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς. Τέσσερα GG στα έξι τελευταία ματς. Αποθεραπεύτηκε ο στόπερ Μπρούνο, πρόλαβε ο μέσος Γκάκου. Παραμένει εκτός ο μέσος Εράσο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βλέπουμε παιχνίδι με λίγα γκολ (under 2.5 γκολ), ίσως και NG. Φλερτάρει με την ισοπαλία.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ-ΜΠΟΥΡΓΟΣ
Σε πολύ καλή κατάσταση η Σαραγόσα, πήρε ισοπαλία και στην έδρα της Ουέσκα (1-1). Έχει μόλις μία ήττα εδώ και εννέα αγωνιστικές. Τέταρτο σερί under 2.5 γκολ, πέμπτο στα επτά τελευταία παιχνίδια. Ένατο GG στα δώδεκα τελευταία ματς. Εξέτισε ο μέσος Μπόρχα Σάινθ. Τιμωρημένος ο Τσαβαρία (φορ). Τραυματίστηκαν οι επιθετικοί Αθόν και Νάνο, ο πρώτος είναι αμφίβολος, ο δεύτερος δεν θα ξαναπαίξει φέτος. Παραμένουν εκτός και Γκράου (χαφ), Βιγκαράι (αμ.).
Η Μπούργος κέρδισε την Ίμπιζα (2-1) και την προσπέρασε στην άτυπη κόντρα για την καλύτερη νεοφώτιστη της κατηγορίας. Δεύτερη νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Τέσσερα NG και under 2.5 γκολ στα έξι τελευταία ματς. Βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα: δεν είχε σκοράρει στα πέντε από τα οχτώ προηγούμενα παιχνίδια. Εκτός ξανά ο μέσος Σαούλ Μπερχόν.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σαραγόσα είναι σε φόρμα και γι’ αυτό θα την εμπιστευτούμε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr