Ποδόσφαιρο

Α’ Ολλανδίας: Απειλές στη δήμαρχο του Άμστερνταμ!

Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 - 10:53

Η απόφαση της δημάρχου του Αμστερνταμ, Φέμκε Χαλσέμα να μην διεξαχθεί η φιέστα τίτλου του Αγιαξ στο κέντρο της πόλης έφερε ακραίες αντιδράσεις.

Α’ Ολλανδίας: Απειλές στη δήμαρχο του Άμστερνταμ!

Ώρα τίτλου για τον Αγιαξ καθώς την Τετάρτη υποδέχεται την Χέρενφεν και σε περίπτωση νίκης κατακτά και μαθηματικά τον 36ο τίτλο στην ιστορία του. Η φιέστα τίτλου θα πραγματοποιηθεί πάντως στην φυσική έδρα, «Γιόχαν Κρόιφ» και όχι στην κεντρική πλατεία Museumplein όπως παραδοσιακά συνηθίζεται μετά από απόφαση του ΔΣ του δήμου του Αμστερνταμ. «Υπάρχει έλλειψη προσωπικού ασφαλείας και μοιραία η γιορτή δεν μπορεί να διεξαχθεί στην πόλη» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Φαμκε Χαλσέμα που μετά την ανακοίνωση της αλλαγής του τόπου διεξαγωγής δέχτηκε σωρεία υβριστικών μηνυμάτων αλλά ακόμα και απειλών από οπαδούς του Αγιαξ σε προσωπικούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η απόφαση, έχω…βομβαρδιστεί με απειλές και βρισιές! Σπανίως απαντώ αλλά πλέον ζητώ επειγόντως να σταματήσετε! Καταλαβαίνω την απογοήτευση της, ευελπιστώ την επόμενη χρονια να μπορέσουμε να γιορτάσουμε την Museumplein αλλά φέτος ας μείνουμε πολιτισμένοι και φιλικοί και να μην καταστρέψουμε την πόλη και τον σύλλογο μας» τόνισε με νέα ανάρτηση η δήμαρχος.


«Είναι απογοητευτικό και λυπηρό» έριξε λάδι στην φωτιά, ο διευθυντής του συλλόγου Φαμπιάν Ναζγκατσαμ. «Ελπίζω την επόμενη φορά, ο δήμος να έχει καλύτερη πολιτική. Οι εορτασμοί του 2019 ήταν εξαιρετικοί πέραν ελάχιστων εξαιρέσεων με επεισόδια και συγκέντρωσαν περισσότερους από το 100000 φιλάθλους, με οικογένειες με παιδιά».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr