Ποδόσφαιρο

Η Λίβερπουλ απέφυγε το «στραβοπάτημα»

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 - 00:33

Αν και βρέθηκε να χάνει μόλις στο 3' η Λίβερπουλ πέρασε από την έδρα της Αστον Βίλα (1-2) και με αγώνα περισσότερο έπιασε την Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λίβερπουλ απέφυγε το «στραβοπάτημα»

Γνωρίζουμε όλοι ότι η Σίτι είναι ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όμως επείδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας ας περιμένουμε….

Έτσι και η Λίβερπουλ δεν τα παρατάει και ελπίζει… με πολλές αλλαγές κατάφερε νίκησε, έστω και με τα χίλια ζόρια, 2-1 την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ και διατήρησε τις όποιες ελπίδες της για τον τίτλο, αποφεύγοντας το στραβοπάτημα.

Ό πρώην παίκτης και αρχηγός για πολλά χρόνια των κόκκινων, Στίβεν Τζέραρντ έβαλε δύσκολα στη μεγάλη του αγάπη, όμως η Αστον Βίλα δεν κατάφερε να σταματήσει την Λίβερπουλ η οποία πανηγύρισε την 9 νίκη της στα τελευταία 10 ματς κόντρα στους Χωριάτες. Οι παίκτες του Γίργκεν Κλοπ έκαναν το comeback στο Vila Park, όμως παρά την ισοβαθμία, παραμένουν κάτω από την Σίτι, η οποία έχει 3 περισσότερα γκολ και έναν αγώνα λιγότερο.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε για τους κόκκινους με τον χειρότερο τρόπο , αφού μόλις στο 3ο λεπτό με διπλή προσπάθεια από κοντά ο Ντάγκλας Λουίζ νίκησε τον Αλισον.

Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ όμως απάντησαν άμεσα. Στο 6’ ο Μινγκς έκανε τραγικό λάθος απέτυχε να διώξει την μπάλα χωρίς ουσιαστική πίεση, ο Ζότα βρήκε τον Φαν Ντάικ και εκείνος γύρισε στον Μάτιπ που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Η Λίβερπουλ δεν ήθελε και πολύ… πήρε τα πάνω της άμεσα και άγγιξε την ανατροπή στο 19’ , αλλά η κεφαλιά του Μανέ μετά τη σέντρα του Τσιμίκα πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 21’ ο Αλισον δεν πλήρωσε την γκάφα που έκανε μπροστά από τον Γουότκινς.

Ο αγώνας είχε αποκτήσει με τις δύο ομάδες να πατούν εύκολα στην περιοχή του αντιπάλου, για να φλερτάρουν αμφότερες με το δεύτερο γκολ. Στο 24' ο Ινγκς λίγο έλειψε να πληγώσει την πρώην ομάδα του, με τη δική του κεφαλιά από πλεονεκτική θέση να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άλισον.

Στο 30ο λεπτό οι κόκκινοι έχασαν τον Φαμπίνιο λόγω τραυματισμού (τη θέση του πήρε ο αρχηγός ο Χέντερσον). Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν κάποιες ευκαιρίες χωρίς να πετυχαίνουν κάτι.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ μπήκε πάλι δυνατά και ανέβασε άμεσα την κατοχή στο 75% και υποχρέωσε τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο με μοναδική καλή στιγμή της σε αυτό το διάστημα να είναι η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 48' που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι ομάδα της Λίβερπουλ συνέχισαν πάντως να ψάχνουν το γκολ με ηρεμία και μεθοδικότητα και τελικά κατάφεραν και το βρήκαν στο 65', όταν ο Ντίας έβγαλε με ταχύτατα την ομάδα του στην κόντρα και κάνοντας τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, κατάφερε και βρήκε τον Μανέ όπου με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Μαρτίνες στέλνοντας τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία ολοκληρώνοντας την ανατροπή (1-2) με το 15ο γκολ του στη φετινή Premier League.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμη δύο αγωνιστικές με ότι αυτό σημαίνει ….

Η Λίβερπουλ έχει ακόμη την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σαουθάμπτον και κλείνει τη σεζόν στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Γουλβς. Η Σίτι, από την άλλη, πέρα από το παιχνίδι με τους «λύκους», έχει ακόμη τα ματς με Γουέστ Χαμ (εκτός) και Άστον Βίλα (εντός).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

PHOTO GALLERY

Η Λίβερπουλ απέφυγε το «στραβοπάτημα»
Η Λίβερπουλ απέφυγε το «στραβοπάτημα»