Ποδόσφαιρο

UEFA: Ο Τσέφεριν έστειλε νέο «απειλητικό» μήνυμα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 - 12:48

Ο πρόεδρος της UEFA αναφέρθηκε στις τρεις ομάδες που επιμένουν με την European Super League και τόνισε πως παραμένει στο τραπέζι η πρόταση για αποβολή τους.

UEFA: Ο Τσέφεριν έστειλε νέο «απειλητικό» μήνυμα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δεν έχει ξεχάσει ο πως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους επιμένουν σε μια νέα Λίγκα.

Την European Super League, όπου οι Ρεάλ, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα παραμένουν υπέρμαχοι. Η UEFA και ο πρόεδρος Αλεξάντερ Τσέφεριν συνέχεια αναφέρουν πως η αποβολή παραμένει στο τραπέζι.

«Είναι δυνατό να τιμωρηθεί κάθε σύλλογος. Κάποιοι το αμφισβητούν αυτό αλλά κάνουν λάθος. Αποκλεισμός; Φυσικά και είναι δυνατό. Αλλά η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, η οποία είναι ανεξάρτητη, είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις ποινές. Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους.

Και αν σχολιάσω τι λέει ο κόσμος καθημερινά... Διαμαρτύρονται επίσης ότι η UEFA κερδίζει δισεκατομμύρια, ενώ το 93,5% των εσόδων πηγαίνει στους συλλόγους. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Πιστέψτε με ή όχι, αλλά όλοι οι σύλλογοι αντιμετωπίζονται το ίδιο, είτε είναι από τη Σλοβενία, τη χώρα μου, είτε είναι μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Equipe".

Οι τρεις μεγάλοι σύλλογοι δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα. Και το ψάχνουν για το πως μπορούν να οχυρωθούν νομικά. Βέβαια όλο αυτό παραμένει μια απειλή για την UEFA. Που είναι κάθετη στις αποφάσεις της για τέτοιες προτάσεις.

Στην ίδια μεγάλη συνέντευξη ο Τσέφεριν αναφέρθηκε και στις αλλαγές στο Champions League από το 2024. Χαρακτήρισε λάθος κρίση της ομοσπονδίας, αναφορικά με την αρχική ιδέα να παίρνουν δύο επιπλέον εισιτήρια ομάδες με υψηλό συντελεστή. Που θα έχουν χάσει εισιτήρια από το πρωτάθλημα των χωρών της.

Η UEFA αποφάσισε τελικά να δώσει δύο έξτρα εισιτήρια σε χώρες που σε συλλογικό επίπεδο είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr