Ποδόσφαιρο

Κυπελλούχος Ιταλίας η Ίντερ με τρομερή ανατροπή (vid)

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 - 01:21

Οι «νερατζούρι» ισοφάρισαν 2-2 τη Γιουβέντους στην κανονική διάρκεια του τελικού και επικράτησαν 4-2 στην παράταση. Πρώτο Κύπελλο μετά από 11 χρόνια.

Κυπελλούχος Ιταλίας η Ίντερ με τρομερή ανατροπή (vid)

Ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας ήταν ματς για γερά νεύρα και πολλές συγκινήσεις. Με την Ίντερ να πανηγυρίσει τον τίτλο στο «Ολίμπικο», επικρατώντας 4-2 της Γιουβέντους στην παράταση. Με την ομάδα από το Τορίνο να χάνει την ευκαιρία για να κλείσει τη σεζόν με έναν τίτλο. Κορυφαίος για τους «νερατζούρι» ήταν ο Πέρισιτς που πέτυχαν τα δύο γκολ της παράτασης και συνέβαλλε τα μέγιστα για να καταλήξει η κούπα του Coppa Italia στα χέρια των πρωταθλητών Ιταλίας.

Ο τελικός πήρε… φωτιά από την αρχή

Η Ίντερ κατάφερε στην πρώτη της ουσιαστικά επίθεση να φτάσει στο γκολ και να ανοίξει το σκορ. Στο 7’ ο Μπαρέλα με ένα εκπληκτικό σουτ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο γκολκίπερ της Γιουβέντους και άνοιξε το σκορ (1-0). Στην πορεία οι «μπιανκονέρι» άρχισαν να πιέζουν. Δημιούργησαν φάσεις στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν. Στο 24’ ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Βλάχοβιτς, διατηρώντας την εστία του αλώβητη. Το ίδιο έπραξε και στο 30ό λεπτό, στην κεφαλιά του Ντε Λιχτ.

Ανατροπή της Γιουβέντους και όλα… ίσα

Η πίεση από τους «μπιανκονέρι» απέδωσε στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους. Στο 50’ ο Σάντρο σούταρε έξω από την περιοχή, ο Χαντάνοβιτς έκανε κακή εκτίμηση της μπάλας και το 1-1 ήταν γεγονός. Στο 52’ ο Βλάχοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής. Αρχικά νικήθηκε από τον Χαντάνοβιτς, αλλά η μπάλα πήγε πάνω του μετά την επέμβαση του γκολκίπερ της Ίντερ και σε δεύτερο χρόνο πέτυχε το 2-1, κάνοντας την ανατροπή για τη Γιουβέντους. Οι «νερατζούρι», όμως, δεν είχαν… πει την τελευταία τους λέξη στο 90λεπτο. Ο Λαουτάρο κέρδισε πέναλτι, ο Τσαλχάνογλου το εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το 2-2 στο 80’. Δεν άλλαξε κάτι στην κανονική διάρκεια και ο τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας οδηγήθηκε στην παράταση.

Η Ίντερ σήκωσε την κούπα

Νέο πέναλτι για τους πρωταθλητές Ιταλίας στο 96’ σε μαρκάρισμα του Ντε Λιχτ στον Ντε Φράι, με τη βοήθεια του VAR. Ο Πέρισιτς αποδείχθηκε ψύχραιμος από την «άσπρη βούλα» και έφερε την ανατροπή για την Ίντερ (3-2). Ο Κροάτης με μια γκολάρα που θα μείνει στην ιστορία, έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα της Γιουβέντους για επιστροφή. Πέτυχε το 4-2 και ουσιαστικά οδήγησε τους «νερατζούρι» στον τίτλο του Coppa Italia, μετά από 11 χρόνια.

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Περίν, Ντανίλο (41’ Μοράτα), Ντε Λιχτ, Κιελίνι (84’ Αρτούρ), Σάντρο (91’ Πελεγκρίνι), Ζακάρια (67’ Λοκατέλι), Ραμπιό, Κουαδράδο, Ντιμπάλα (100’ Κεν), Μπερναρντέσκι (67’ Μπονούτσι), Βλάχοβιτς.

Ίντερ (Σ. Ιντσάγκι): Χαντάνοβιτς, Ντ’ Αμπρόζιο (63’ Ντιμάρκο, 116’ Μπαστόνι), Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Ντάμφρις (63’ Νταρμιάν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (91' Βιδάλ), Πέρισιτς, Τζέκο (63’ Κορέα), Μαρτίνες (91' Σάντσες).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr