Ποδόσφαιρο

Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα στον Μελισσανίδη

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 - 20:10

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο τιμώρησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη με ένα μήνα απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για υβριστική συμπεριφορά στους διαιτητές.

Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα στον Μελισσανίδη

O Δημήτρης Μελισσανίδης τιμωρήθηκε από Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super με ένα μήνα απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, για τη συμπεριφορά του στο ημίχρονο της πρόσφατης αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

Ποιο συγκεκριμένα η ποινή αφορά υβριστική συμπεριφορά για τη φράση που είπε "τι είναι αυτά που κάνετε, με τον Κλάτεμπεργκ που σας έφερε γαμ... την Αγγλία του".

Οι δικηγόροι Αλέξης Αλεξίου και Ελευθερία Ρίζου στην εκδίκαση της υπόθεσης, εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους ζήτησαν την απαλλαγή του Δημήτρη Μελισσανίδη τονίζοντας ότι δεν προκύπτει υβριστική συμπεριφορά από τη στιγμή που δεν έχει αναγραφεί στο φύλλο αγώνα και κυρίως από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν περιλαμβάνεται στα πρόσωπα για τα οποία το συγκεκριμένο άρθρο απαγορεύει την υβριστική συμπεριφορά εναντίον τους.

Από την άλλη πλευρά η Πρωτοδίκης Αντογόνη Σταμολέκα στο σκεπτικό τονίζει ότι... "αποδεικνύεται, ότι ο δεύτερος εγκαλούμενος, προέβη σε υβριστική και απαξιωτική προς το πρόσωπο του διαιτητή συμπεριφορά, καθόσον, η συγκεκριμένη έκφραση «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ. YELLOW – YELLOW – YELLOW CARD. ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΕ. ΓΑΜ... ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΥ» καταδεικνύει καταφρόνηση και ενέχει προσβολή προς το πρόσωπο και το θεσμό του διαιτητή, και δεν εκφράζει μόνο υποτίμηση προς το πρόσωπο του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της SUPER LEAGUE 1, Μ. Clattenburg, αλλά δηλώνει υποτίμηση και στον ορισθέντα από αυτόν διαιτητή του αγώνα. Επίσης η μη αναφορά στο φύλλο αγώνα της πράξης του δεύτερου εγκαλούμενου από τον διαιτητή του αγώνα και δέκτη της υβριστικής συμπεριφοράς, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, ενώ δεν αποδεικνύεται και η παρουσία στο σημείο του τέταρτου διαιτητή, που είναι Έλληνας. Αντίθετα, η έκθεση του παρατηρητή είναι ρητή και σαφής προς τούτο, η δε έκθεση της Αστυνομίας λειτουργεί ενισχυτικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικρούσει την έκθεση του παρατηρητή. Σημειωτέον ότι στην Έκθεση της Αστυνομίας αποτυπώνεται ρητά ότι δεν κατέστη αντιληπτό το ακριβές περιεχόμενο της έκφρασης, που εκστόμισε ο δεύτερος εγκαλούμενος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντικρούσει σε καμία περίπτωση την έκθεση του παρατηρητή".

Αντίθετα, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ απαλλάχθηκε από την κατηγορία του άρθρου 12, 5 του ΚΑΠ για είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών με τους δικηγόρους να τονίζουν ότι ήταν στον διάδρομο έξω από τα αποδυτήρια. "Αποδείχθηκε, ότι δεν βρισκόταν στο εν γένει χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών, αλλά στο διάδρομο που οδηγούσε μεταξύ άλλων στα αποδυτήρια της πρώτης εγκαλουμένης και πρέπει, ως εκ τούτου, να απαλλαγεί από την αποδιδόμενη σε βάρος του πειθαρχική παράβαση" σημειώνεται στο σκεπτικό.

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 31.500 ευρώ.

Δείτε ακολούθως την αναλυτική ανακοίνωση της Λίγκας:

7η Αγωνιστική Playoffs

ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (Μεγαλομετόχου ΠΑΕ ΑΕΚ), Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Μη διαπιστευμένου): "Βάσει των αναφερομένων στο από 8/5/2022 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 8/5/2022 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα,":

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή ποσού τριάντα ενός χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ. Επίσης, ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ τον δεύτερο εγκαλούμενο Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ της αποδιδόμενης σε αυτόν πράξης της εισόδου στα αποδυτήρια των διαιτητών (αρθ. 12 παρ. 5 ΚΑΠ της ΕΠΟ). Τέλος, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον δεύτερο εγκαλούμενο Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, την πειθαρχική ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για ένα (1) μήνα [παράβαση άρθρων 1, 5επ., 10 παρ.1 περ. δ Ι, 11, 12 παρ. 1 περ. β ΠΚ της Ε.Π.Ο.]

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.