Ποδόσφαιρο

Πάρτι της Τότεναμ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ (vid)

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 - 23:49

Τα «σπιρούνια» νίκησαν 3-0 τους Gunners και η «μάχη», για το τέταρτο εισιτήριο της Premier League για το UEFA Champions League, κορυφώνεται.

Πάρτι της Τότεναμ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ (vid)

Το λονδρέζικο ντέρμπι είχε έναν μεγάλο νικητή. Αυτός ήταν η Τότεναμ. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε νίκησε 3-0 την Άρσεναλ και την πλησίασε στον έναν βαθμό (σ.σ.: 66 με 65), δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της φετινής Premier League. Με τη «μάχη» για το 4ο εισιτήριο για το επόμενο UEFA Champions League από την Premier League να κορυφώνεται.

Τα «σπιρούνια» κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο

Το ματς είχε τον χαρακτήρα τελικού για την Τότεναμ. Αν δεν κατακτούσε τους τρεις βαθμούς, θα έλεγε ουσιαστικά αντίο στην προοπτική εξόδου στο επόμενο UEFA Champions League. Με τη διαφορά πριν τη σέντρα στους 4 βαθμούς -προπορεύονταν η Άρσεναλ. Οι παίκτες του Κόντε, πάντως, έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν αυτή τη νίκη. Και έβαλαν γερές βάσεις από το πρώτο ημίχρονο. Με τους Gunners να βάζουν το… χεράκι τους. Η Τότεναμ κέρδισε πέναλτι στο 22’.

Ο Χάρι Κέιν έστησε την μπάλα στην «άσπρη βούλα», εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ (1-0). Το μαρκάρισμα του Χόλντινγκ (σ.σ.: με τν αγκώνα έκανε φάουλ στον Σον) στο 33’ καθόρισε το αποτέλεσμα. Κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Άρσεναλ και αριθμητικό πλεονέκτημα για τους γηπεδούχους. Όλο αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Κέιν στο 37’ και μετά την κεφαλιά του Μπεντανκούρ, με νέα κεφαλιά πέτυχε το 2-0.

Το κερασάκι στην… τούρτα από τον Σον

Το δεύτερο γκολ των «σπιρουνιών» είχε ξεκινήσει από τον Σον που εκτέλεσε το κόρνερ. Ο Κορεάτης, όμως, δεν είχε πει τη δική του, τελευταία κουβέντα. Στο 47’, σημάδεψε σωστά και πέτυχε το 3-0. Ένα γκολ με το οποίο η Τότεναμ ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη. Ένα αποτέλεσμα που την ανέβασε στους 65 βαθμούς. Στο -1 από την τέταρτη Άρσεναλ. Οι δύο ομάδες δίνουν μεγάλο «μάχη» για την τέταρτη θέση της Premier League που δίνει την πρόκριση για το UEFA Champions League της σεζόν 2022/23. Μάλιστα, η ομάδα του Κόντε έχει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με την αντίστοιχη του Αρτέτα. Κι αυτό είναι η διαφορά τερμάτων, σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία στο φινάλε της περιόδου. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, τα ματς που έχουν οι δύο Λονδρέζοι είναι τα ακόλουθα:

37η αγωνιστική

  • Τότεναμ - Μπέρνλι
  • Νιούκαστλ - Άρσεναλ

38η αγωνιστική

  • Νόριτς - Τότεναμ
  • Άρσεναλ - Έβερτον

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr