Ποδόσφαιρο

Νίκες Ευρώπης για Βιγιαρεάλ και Σοσιεδάδ (vids)

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 - 00:26

Το «κίτρινο υποβρύχιο» συνέτριψε 5-1 την Ράγιο στο «Βαγιέκας», ενώ οι Βάσκοι επικράτησαν 3-0 της Κάντιθ. Εξάρα για την πρωταθλήτρια Ρεάλ, κόντρα στην Λεβάντε με ρεκόρ Μπενζεμά.

Νίκες Ευρώπης για Βιγιαρεάλ και Σοσιεδάδ (vids)

Νίκη Ευρώπης για την Βιγιαρεάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» που φέτος έφτασε ως τα ημιτελικά του UEFA Champions League, πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη που την φέρνει μια ανάσα από την έξοδο στην Ευρώπη. Διότι μετά το «διπλό» που πέτυχε στο «Βαγιέκας» κόντρα στην Ράγιο είναι στο +4 από την 8η Αθλέτικ Μπιλμπάο (σ.σ.: 56 με 52 βαθμούς, αντίστοιχα). Εντός έδρας τρίποντο και για την Σοσιεδάδ που οριστικοποίησε την έξοδο στην Ευρώπη και είναι πολύ κοντά στο UEFA Europa League. Όσον αφορά στην πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης, «φιλοδώρησε» με 6 γκολ την… άτυχη Λεβάντε. Αποτέλεσμα που υποβίβασε και μαθηματικά τους φιλοξενούμενους.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» ήταν ασταμάτητο

Η Βιγιαρεάλ έδειξε από τα πρώτα λεπτά στα προάστια της Μαδρίτης ότι ήθελε όσο τίποτα άλλο τη νίκη κόντρα στην Ράγιο. Το τέρμα του Πεντράθα στο 3’ ήταν αυτό που την έφερε μπροστά στο σκορ. Η Βαγιεκάνο «απάντησε» σχετικά γρήγορα για το 1-1, με το γκολ του Γκουαρδιόλα στο 21’. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ο Φόιτ πέτυχε το 1-2 (27’). Το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν σταμάτησε εκεί. Με τους Πάκο Αλκάθερ (38’) και Πάου Τόρες (45’+1) έκλεισε το ημίχρονο, με το σκορ στο 1-4. Ο Πεντράθα που είχε ανοίξει το σκορ στο ξεκίνημα, ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 1-5, με το δεύτερο γκολ του στο 88’.

Στο ρελαντί η Σοσιεδάδ

Στο Σαν Σεμπαστιάν οι Βάσκοι έδειξαν από νωρίς πώς ο μοναδικός τους στόχος ήταν οι τρεις πόντοι. Με το γκολ του Σόρλοθ στο 19’ προηγήθηκαν 1-0. Η Κάντιθ σκόραρε με τον Ιντρίσι στο 40’, αλλά μετά από τον έλεγχο της φάσης στο VAR, επιβεβαιώθηκε πώς ο παίκτης της Κάντιθ ήταν σε θέση οφ σάιντ. Ο Γιανουζάι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 53’, έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στη Ρεάλ (2-0). Ένα ακόμα πέναλτι στις καθυστερήσεις για τους γηπεδούχους. Αυτή τη φορά την εκτέλεσε ανέλαβε ο Πορτού που σημείωσε στο 90’+8 το τελικό 3-0. Οι Βάσκοι είναι στην 5η θέση με 59 βαθμούς.

Οι «μερένχες» ήταν καταιγιστικοί

Η 36η αγωνιστική στην La Liga ολοκληρώθηκε με την αναμέτρηση της Ρεάλ κόντρα στην Λεβάντε, στη Μαδρίτη. Οι πρωταθλητές Ισπανίας ήταν «καυτοί» και νίκησαν 6-0, στέλνοντας τους φιλοξενούμενους στη δεύτερη κατηγορία. Μάλιστα, εκτός από τα έξι γκολ, οι Μαδριλένοι είχαν και τρία δοκάρια με τον Βαλβέρδε (16’, 37’ και 41’). Ο Μπενζεμά, ωστόσο, έγραψε ιστορία. Το γκολ που σημείωσε στο 19ο λεπτό για το 2-0. Με αυτό, ο Γάλλος έπιασε τον Ραούλ στη δεύτερη θέση των σκόρερ στην ιστορία των «μερένχες». Ο Μεντί στο 13’ άνοιξε το σκορ (1-0), ενώ ο Ροντρίγκο στο 34’ σημείωσε το 3-0. Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Βινίσιους. Στο 45’ πέτυχε το 4-0. Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο 45λεπτο σκόραρε ξανά, στο 38’ και το 83’, για το τελικό 6-0.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr