Ποδόσφαιρο

Οι ρωσικές ομάδες κάνουν προσφυγή στο CAS για την τιμωρία

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 - 20:37

ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ντινάμο Μόσχας και Σότσι ζητούν να αρθεί η τιμωρία από την UEFA, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα κύπελλα Ευρώπης.

Οι ρωσικές ομάδες κάνουν προσφυγή στο CAS για την τιμωρία

Ο πόλεμος (σ.σ.: η εισβολή) των Ρώσων στην Ουκρανία έχει πολλές επιπτώσεις για τη χώρα της Βόρειο-Ανατολικής Ευρώπης. Εκτός από τις κυρώσεις σε κοινωνικό και διακρατικό επίπεδο, υπάρχουν και αυτές στον αθλητισμό. Στο ποδόσφαιρο, η FIFA και η UEFA απέβαλλαν τις ρωσικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Όμως, τέσσερις ομάδες αποφάσισαν να προσφύγουν στο CAS για να αρθεί η τιμωρία της χώρας του, η οποία επηρεάζει κι εκείνες όσον αφορά στη συμμετοχή τους στα κύπελλα Ευρώπης.

Η απόφαση των Ρώσων για το CAS

Η πρωταθλήτρια Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης μαζί με τις ΤΣΣΚΑ και Ντινάμο Μόσχας, αλλά και την Σότσι -θα έπαιρναν εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά κύπελλα αν δεν ίσχυε η τιμωρία της Ρωσίας- έχουν αποφασίσει να καταθέσουν προσφυγή στο CAS. Περιμένοντας από το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο να εξετάσει την υπόθεσή της. Βάσει αυτής, ζητούν να αλλάξει η τιμωρία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Ούτε ώστε να αποκτήσουν εκ νέου δικαίωμα συμμετοχής στο UEFA Champions League, στο UEFA Europa League και στο UEFE Europa Conference League.

Η ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει πώς: «Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος μας, καθώς και τρείς ακόμα σύλλογοι της Russian Premier League, κατέθεσαν προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού (CAS), κατά της απόφασης της UEFA της 2ας Μαΐου 2022, να αναστείλει τις ρωσικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλοι οι σύλλογοι ζήτησαν ταχεία εξέταση της καταγγελίας. Ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί η αθλητική αρχή.

Η ΤΣΣΚΑ προσπαθεί να παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσει τις υψηλές θέσεις στο πρωτάθλημα. Η υποβολή αγωγής πριν το τέλος της σεζόν συνδέεται με αυστηρές προθεσμίες για την άσκηση έφεσης σε μεμονωμένες αποφάσεις της UEFA (10 ημερολογιακές ημέρες)».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr