Ποδόσφαιρο

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με 4άρα στην Ευρώπη

Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 - 21:57

Το «τριφύλλι» έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, νίκησε 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και μετά από 5 χρόνια επιστρέφει στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με 4άρα στην Ευρώπη

Η μεγάλη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» πριν λίγα 24ωρα έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος, αναφορικά με την έξοδο στην Ευρώπη. Για να οριστικοποιηθεί η έξοδός του στα ευρωπαϊκά κύπελλα χρειάζονταν νίκη στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Την πέτυχε και μάλιστα, έδωσε πανηγυρικό τόνο στο ματς. Οι «πράσινοι» νίκησαν 4-0 και έστησαν… πάρτι εξόδου στις διοργανώσεις της UEFA.

Υπεροχή αλλά μόνο 1-0

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Δημιούργησε πολλές φάσεις. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς πολύ νωρίτερα, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα. Το «γόρδιο δεσμό» τον έλυσε τελικά ο Βιγιαφάνες. Στο 37'. Με δικό του γκολ μετά από φάση διαρκείας έγινε το 1-0 και οι «πράσινοι» μπήκαν στο δρόμο για την επιστροφή στην Ευρώπη.

Το ένα γκολ μετά το άλλο…

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιοβάνοβιτς περισσότερο απελευθερωμένη άρχισε να σκοράρει με καλό ρυθμό. Αρχικά στο 68' ο Μαουρίτσιο με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0. Για να πάρει σειρά ο Καρλίτος. Στο 71' μετά την πάσα του Κουρμπέλη δεν αστόχησε και πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ. Με τον Χουάνκαρ, στο 87', να βάζει το κερασάκι στην… τούρτα. Ο Ισπανός πέτυχε το 4-0 και ολοκλήρωσε τον «πράσινο» θρίαμβο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (75' Σάρλια), Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς (57' Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (57' Μαουρίσιο), Παλάσιος, Μακέντα (66' Κουρμπέλης), Αϊτόρ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Οικονομόπουλος, Ντομίνγκεθ (46' Σιόντης), Σναϊντερ, Στάνκο, Λώλης (60' Μπρένερ), Κύρκος (60' Κόντε), Λιάσος.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.