Ποδόσφαιρο

Το σήκωσε η Λίβερπουλ με εύστοχο πέναλτι Τσιμίκα

Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 - 22:20

Ο Τσιμίκας με εύστοχο πέναλτι χάρισε στη Λίβερπουλ το 8ο κύπελλο στην ιστορία του Συλλόγου.

Το σήκωσε η Λίβερπουλ με εύστοχο πέναλτι Τσιμίκα

Το τρόπαιο στην Λίβερπουλ!

Ο Τσιμίκας έγραψε ιστορία, ο νέος Κόκκινος ήρωας, με δικό του πέναλτι το Κύπελλο στο Άνφιλντ

Τσέλσι - Λίβερπουλ 5-6 στα πέναλτι

Στα βιβλία της ιστορίας της Λίβερπουλ πέρασε ο Ελληνας άσος, Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος πέρασε αλλαγή για την Λίβερπουλ στον τελικό του FA Cup κόντρα στην Τσέλσι μετά το 0-0 στα 120 λεπτά, ήταν η δική του εκτέλεση που χάρισε στην ομάδα του Γίργκεν Κλοπ τον δεύτερο τίτλο στη σεζόν.

Με εύστοχο πέναλτι του Κώστα Τσιμίκα η Λίβερπουλ νίκησε 6-5 την Τσέλσι σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο "Γουέμπλεϊ" και κατέκτησε το 8ο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της.

Αναλυτικά ο τελικός

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς η Λίβερπουλ και με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Λουίς Ντίας, στο πρώτο τέταρτο του τελικού την βρήκε να κυριαρχεί, σε κατοχή μπάλας, κερδισμένες μονομαχίες και παραγωγή φάσεων, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Μπλε. Στο 9’ ο Κολομβιανός έφυγε στο ξέφωτο αλλά στο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Μεντί που απέκρουσε με τα πόδια. Η Τσέλσι «ξύπνησε» μετά το τέταρτο και αφού στο μονότερμα των Reds δεν δέχθηκε γκολ, άρχισε εκείνη να το ψάχνει.

Ο Πούλισικ στο 16 λεπτό της αναμέτρησης μέσα από την περιοχή πλάσαρε και η μπάλα πέρασε λίγο έξω μόλις έξω αλλά και στο 23’ ο ίδιος από το γύρισμα του Μάουντ για λίγο δεν βρήκε τη γωνία. Η ομάδα του Τούχελ είχε πάρει τα πάνω της και στο 28’ ο Μάουντ πέρασε άψογα στον Μάρκος Αλόνσο, ο οποίος όμως δεν είχε καλή πρώτη επαφή και το τελείωμά του σταμάτησε στον Αλισον.

Τα πράγμα τα για τους REDS και τον Κλοπ φάνηκε να στραβώνουν στο 33 λεπτό της αναμέτρησης καθώς ο Σαλάχ ένιωσε ενοχλήσεις με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ δεν θέλησαν να πάρουν το παραμικρό ρίσκο ενόψει και του τελικού του Champions League, στις 28 Μαΐου με την Ρεάλ, με τον Ζότα να τον αντικαθιστά.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μία φάση για κάθε ομάδα..

Στο 45’ με εναέριο τακουνάκι, ο Ντιόγκο Ζότα [ο οποίος αντικατέστησε των Σαλάχ] δεν βρήκε στόχο και στις καθυστερήσεις ο Λουκάκου έκανε ωραία κίνηση αλλά κακό τελείωμα, ψηλά πάνω από τα δοκάρια, για μείνει το 0-0 για το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο του τελικού άρχισε με ακόμα πιο φρενήρη ρυθμό σε σύγκριση με το πρώτο και στα πρώτα επτά λεπτά χάθηκαν πέντε ευκαιρίες (!) για γκολ.

Οι Λονδρέζοι μπήκαν με τέρμα το γκάζι και εφάρμοσαν το… λεπτό και ευκαιρία. Στο 46’ ο Μάουντ έκανε ακόμα μια εξαιρετική μεταβίβαση και ο Μάρκος Αλόνσο με το αριστερό έστειλε την μπάλα μόλις έξω και η συνέχεια ήταν… Μπλε. Στο 47’ ο Ισπανός μπακ βρήκε τον Λουκάκου και εκείνος πέρασε στον Πούλισικ, όμως ο Αμερικανός μέσα από την περιοχή από καλή θέση νικήθηκε από τον Αλισον και στο 48’ ο Αλόνσο με απευθείας φάουλ από πλάγια έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε με τον ρυθμό να μην πέφτει καθόλου και στα επόμενα λεπτά ήταν η σειρά των Reds να απειλήσουν. Στο 51’ ο Ρόμπερτσον ολομόναχος έκανε τσαφ… σοκ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λουίς Ντίας γύρισε ωραία αλλά σούταρε μόλις άουτ, κατάληξη που είχε και το σουτ του Ντιόγκο Ζότα στο 60’.

Μετά το 60 λεπτό ο ρυθμός φάνηκε να πέφτει χωρίς να δημιουργούνται πολλές φάσεις.. και με την ομάδα της Λίβερπουλ να μην θέλει το παιχνίδι να πάει στην παράταση προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να πετύχει κάποιο γκολ …

Στο 83’ ο Ναμπί Κεϊτά βρήκε τον Λουίς Ντίας αλλά το σουτ του πήγε στο αριστερό δοκάρι του Μεντί και ένα λεπτό μετά ο Μίλνερ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ρόμπερτσον ξανά φάτσα με το γκολ βρήκε τον δεξί στύλο του Γάλλου keeper.

Τελικά η κανονική διάρκεια των 90 λεπτών βρήκαν τις δύο ομάδες του τελικού στο 0-0 για να έχουμε τελικά παράταση.

Τα επιπλέον λεπτά της παράτασης ήταν ένα διαφορετικό αγώνα, στην οποία είδαμε κουρασμένους και ταλαιπωρημένους παίκτες να μην έχουν κουράγιο για κάτι άλλο καθώς περισσότερο ξεφορτώνονταν την μπάλα περιμένοντας το λάθος του αντιπάλου παρά προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οι ίδιοι, με το πρώτο μέρος της ημίωρης παράτασης να μην συνοδεύεται από κάποια αξιόλογη φάση ενώ το δεύτερο μέρος του έξτρα χρόνου άρχισε με την Τσέλσι να πραγματοποιεί δύο αλλαγές, με τους Τούχελ να επιλέγει τους Αθπιλικουέτα και Λόφτους-Τσικ αντί των Τσάλομπα και Πούλισικ.

Οι κόκκινοι ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους με τον Κώστα Τσιμίκα που πήρε τη θέση του Ρόμπερτσον στο 111', με το τελευταίο δεκάλεπτο της παράτασης να βρίσκει τις δύο ομάδες να παίζουν άκρως προσεκτικά και συντηρητικά και τον τελικό να οδηγείται αναπόφευκτα στα πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μάρκος Αλόνσο. Γκολ. 1-0 η Τσέλσι

Μίλνερ. Γκολ. 1-1 η Λίβερπουλ

Αθπιλικουέτα. Δοκάρι. Μένει το 1-1

Τιάγκο Αλκάνταρα. Γκολ. 1-2 η Λίβερπουλ

Ρις Τζέιμς. Γκολ. 2-2 η Τσέλσι

Φιρμίνο. Γκολ. 2-3 η Λίβερπουλ

Μπάρκλεϊ. Γκολ. 3-3 η Τσέλσι

Αλεξάντερ-Αρνολντ. Γκολ. 3-4 η Λίβερπουλ

Ζορζίνιο. Γκολ. 4-4 η Τσέλσι

Μανέ. Το έπιασε ο Μεντί. Μένει το 4-4

Ζίγιεχ. Γκολ. 5-4 η Τσέλσι

Ντιόγκο Ζότα. Γκολ. 5-5 η Λίβερπουλ

Μάουντ. Το έπιασε ο Αλισον. Μένει το 5-5

Τσιμίκας. Γκολ. 5-6,

Το τρόπαιο στην Λίβερπουλ!

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσαλόμπα (106' Αθπιλικουέτα), Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Κόβατσιτς (66' Καντέ), Ζορζίνιο, Αλόνσο, Μάουντ, Λουκάκου (85' Ζιγές), Πούλισικ (106' Λόφτους-Τσικ (119' Μπάρκλεϊ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ (91' Μάτιπ), Ρόμπερτσον (111' Τσιμίκας), Χέντερσον, Τιάγκο, Κεϊτά (74' Μίλνερ), Ντίας (98' Φιρμίνο), Σαλάχ (33' Ζότα), Μανέ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr


PHOTO GALLERY

Το σήκωσε η Λίβερπουλ με εύστοχο πέναλτι Τσιμίκα
Το σήκωσε η Λίβερπουλ με εύστοχο πέναλτι Τσιμίκα
Το σήκωσε η Λίβερπουλ με εύστοχο πέναλτι Τσιμίκα
Το σήκωσε η Λίβερπουλ με εύστοχο πέναλτι Τσιμίκα