Ποδόσφαιρο

Στο... πόδι η Λειβαδιά, επέστρεψε στη Super League 1 [vid]

Κυριακή, 15 Μαΐου 2022 - 18:34

Μετά από ένα συγκλονιστικό δεύτερο μπαράζ στην πόλη της Βοιωτίας, ο Λεβαδειακός νίκησε 1-0 τη Βέροια και επέστρεψε μετά από 3 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.

Στο... πόδι η Λειβαδιά, επέστρεψε στη Super League 1 [vid]

Το δεύτερο μπαράζ ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τη Βέροια, το απόγευμα της Κυριακής στη βοιωτική πόλη, ήταν συναρπαστικό. Επιπλέον, είχε συγκλονιστικό φινάλε. Διότι στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι σκόραραν. Εξάλλου είχαν και το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ματς και με δύο νίκες πήραν το εισιτήριο για τη Super League 1. Αυτό σημαίνει πώς επιστρέφουν στη μεγάλη κατηγορία μετά από 3 χρόνια. Στον αντίποδα, η Βέροια θα έχει μια ακόμα ευκαιρία. Στα μπαράζ ανόδου/παραμονής με αντίπαλο τη Λαμία.

Η μεγάλη ευκαιρία της Βέροιας

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη μπήκε δυνατά στο ματς. Στο 9' ο Γιακουμάκης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Μάρκοβιτς του είπε… όχι και διατήρησε την εστία του αλώβητη. Μια τεράστια ευκαιρία που θα μπορούσε, αν είχε σκοράρει η «βασίλισσα» του Βορρά, να άλλαζε τα δεδομένα στο ματς. Με το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρώνεται ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0). Με τους φιλοξενούμενους να έχουν, ωστόσο, την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δείχνουν πώς πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο φινάλε «χτύπησε» ο Μπαρμπόσα

Το ματς συνέχισε να έχει την ίδια μορφή και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Βέροια έψαχνε να βρει τον τρόπο να φτάσει στο γκολ. Ο Λεβαδειακός του Γιάννη Ταουσιάνη έπαιξε εξαιρετικά σε ό,τι αφορά το αμυντικό κομμάτι. Δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να κάνουν καθαρή ευκαιρία για γκολ. Έτσι, στο 90'+4 ο Λεβαδειακός «κλείδωσε» την άνοδο. Ο Συμελίδης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Παπαδόπουλου. Έκανε το παράλληλο γύρισμα, οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Μπαρμπόσα, με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, πέτυχε το 1-0. Σηκώνοντας το δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς στο… πόδι.

Το γεγονός που «αμαύρωσε» το μπαράζ

Μετά το γκολ, ένας οπαδός μπήκε στο γήπεδο και χτύπησε τον ποδοσφαιριστή της Βέροιας, Πεταυράκη. Με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αποχωρήσει με φορείο και κολάρο. Ο πάγκος της Βέροιας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να βρουν τον θύτη. Ένα ανεπίτρεπτο συμβάν, με την ομάδα της Λιβαδειάς να οφείλει να βρει τον δράση και να τον τιμωρήσει παραδειγματικά.

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τζημόπουλος, Μαχανάκ, Βήχος (63' Παναγιώτου), Νίλι (63' Συμελίδης), Μεχία, Χάμοντ (79' Λιάγκας, Πολέτο, Μουτίνιο (46' Βρακάς), Μυτίδης (46' Μπαρμπόσα).

Βέροια: Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας (25' Δημόπουλος), Μαραγκός, Πεταυράκης, Γαβριηλίδης, Οικονόμου (75' Κάτσε), Μούργος, Φοφανά (68' Πόζογλου), Πασάς, Γιακουμάκης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr