Ποδόσφαιρο

Ο Απόλλων Λεμεσού πρωταθλητής μετά από 16 χρόνια [vids]

Κυριακή, 15 Μαΐου 2022 - 21:05

Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού επέστρεψαν στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μετά από 16 χρόνια, καθώς το τελευταίο τους πρωτάθλημα ήταν το 2006, νίκησαν 4-1 τον Άρη στο «Τσίρειο» και κατέκτησαν τον τίτλο.

Ο Απόλλων Λεμεσού πρωταθλητής μετά από 16 χρόνια [vids]

Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού επέστρεψαν στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μετά από 16 χρόνια, καθώς το τελευταίο τους πρωτάθλημα ήταν το 2006, νίκησαν 4-1 τον Άρη στο «Τσίρειο» και κατέκτησαν τον τίτλο.

«Μεθυσμένη» πολιτεία η Λεμεσός

Από το 2002 είχαν να πανηγυρίσουν στον Απόλλωνα ένα πρωτάθλημα. Έφτασε το 2022 και το χάρηκαν εκ νέου. Μια αγωνιστική πριν το φινάλε των πλέι οφ, οι «γαλάζιοι» νίκησαν 4-1 τον Άρη στο «Τσίρειο» και χάρηκαν τον τίτλο στο κυπριακό πρωτάθλημα. Με αντίπαλο τον Άρη, στο ματς που έγινε στη Λεμεσό, η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ πήρε το τρίποντο που χρειάζονταν και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ, κατέκτησε τον τίτλο. Ο Σπόλιαριτς στο 11' άνοιξε το σκορ, αλλά στο 24' το αυτογκόλ του Χαμάς έφερε το ματς στα ίσα.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, ο Κυριάκου στο 33' και ο Ντιγκινί στο 44' βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Έτσι, οι Απολλωνιστές πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα. Ο Πίττας στο 81' πέτυχε και το τέταρτο γκολ για τους «γαλάζιους» που έφτασαν στο 4-1. Η νίκη ήταν δεδομένη. Έτσι, όλοι είχαν την προσοχή στραμμένη στο ματς του ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση. Πράγματα, νικητής δεν υπήρξε. Αυτό σήμανε την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή για τον Απόλλωνα μετά από 16 χρόνια.

Ισοπαλία στο «ΓΣΠ»

Στο άλλο σημαντικό ματς της ημέρας, ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση έμειναν στο 1-1, στην αναμέτρηση της Λευκωσίας. Με τον ΑΠΟΕΛ να χάνει και τις μαθηματικές ελπίδες για το πρωτάθλημα. Πλέον, η δεύτερη θέση που οδηγεί επίσης στα προκριματικά του UEFA Champions League θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Ο ΑΠΟΕΛ έχει 52 βαθμούς, η ΑΕΚ Λάρνακας 51 και η Ανόρθωση 49, αντίστοιχα. Κάτι που σημαίνει πώς όλοι έχουν ακόμα ελπίδες. Στο ματς η Ανόρθωση προηγήθηκε στο 19' με τον Χριστοφή, αλλά ο Εντονγκαλά ισοφάρισε στο 22'. Η αποβολή του Κορέα στο 69' έδωσε στον ΑΠΟΕΛ αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά όχι και το δεύτερο γκολ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ματς:

  • Πάφος - ΑΠΟΕΛ
  • Ανόρθωση - Άρης Λεμεσού
  • Απόλλων Λεμεσού - ΑΕΚ Λάρνακας

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr