Ποδόσφαιρο

Ένα βήμα από τον τίτλο η Μίλαν 2-0 με Αταλάντα [vid]

Κυριακή, 15 Μαΐου 2022 - 21:26

H Μίλαν νίκησε 2-0 την Αταλάντα και χρειάζεται έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ένα βήμα από τον τίτλο η Μίλαν 2-0 με Αταλάντα [vid]

Με γκολ του Ραφαέλ Λεάο και ασύλληπτο τεμάχιο του Τεό Ερναντέζ, η Μίλαν νίκησε 2-0 την Αταλάντα. Οι Rossoneri αποχαιρέτησαν το κοινό τους για τη φετινή σεζόν στον αγώνα με την Αταλάντα σε ένα κατάμεστο «Τζιουζέπε Μεάτσα», που ευελπιστεί να το ξαναδεί στη φιέστα για την κατάκτηση της Serie A. Μετά την σημερινή της νίκη η Μίλαν είναι ένα βαθμό από την επιστροφή στην κορυφή του κάλτσιο και όλα θα κριθούν στη Ρέτζιο Εμίλια και τον εκτός έδρας αγώνα με τη Σασουόλο για την 38η αγωνιστική.

Μεγάλο το κίνητρο και των δύο

Αμφότερες οι ομάδες ήθελαν για τους δικούς τους λόγους την νίκη. Οι μπεργκαμάσκι κυνηγούν "εισιτήριο" για το Europa League και η Μίλαν το πρωτάθλημα. Στο 1ο ημίχρονο της αναμέτρησης το άγχος κατέβαλε και τις δύο ομάδες, με συνέπεια να μην υπάρξει κάποια μεγάλη στιγμή. Ο ρυθμός ήταν καλός, με τους "ροσονέρι" να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια, όμως απέτυχαν να απειλήσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Στο 2ο ημίχρονο οι προπονητές των δύο ομάδων περίμεναν 10 λεπτά για τις πρώτες αλλαγές με τον Στεφάνο Πιόλι να βάζει τους Ζούνιορ Μεσίας, Άντε Ρέμπιτς και ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι τους Ντουβάν Σαπάτα,Ρουσλάν Μαλινόβσκι. Κερδισμένος ο πρώτος, αλλά όχι με κάποια αλλαγή. Μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα στον Ραφαέλ Λεάο έδωσε την ευκαιρία στον Πορτογάλο να μπει στην περιοχή και να σουτάρει κάτω από τα πόδια του Χουάν Μούσο διαμορφώνοντας το 1-0 στο 56'.

Το τελείωσε ο Ερναντέζ

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, αλλά οδήγησε και σε ανασύνταξη τους φιλοξενούμενους, που πλησίασαν περισσότερο την εστία του Μάικ Μενιάν. Μία καλή στιγμή με τον Σαπάτα απαντήθηκε με ένα εξίσου εκπληκτικό σόλο του Τεό Ερναντέζ, ο οποίος από τη μία περιοχή έφτασε στην άλλη κι έκανε το 2-0 στο 75'.

Με αυτό το σκορ η Μίλαν οπισθοχώρησε και προσπάθησε να κρατήσει το σκορ αυτό. Η Αταλάντα από την πλευρά της πίεσε για το γκολ, είχε μια καλή στιγμή σε αναμπουμπούλα στο 86' και το σκορ έμεινε ως έχει. Πλέον, το μπαλάκι περνάει στην Ίντερ, η οποία αντιμετωπίζει στη Σαρδηνία την Κάλιαρι κι αν δεν νικήσει, η Μίλαν στέφεται πρωταθλήτρια από απόψε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr


PHOTO GALLERY

Ένα βήμα από τον τίτλο η Μίλαν 2-0 με Αταλάντα [vid]
Ένα βήμα από τον τίτλο η Μίλαν 2-0 με Αταλάντα [vid]