Ποδόσφαιρο

Η Φιορεντίνα με την… πλάτη στον τοίχο [vid]

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 - 00:29

Η ήττα από την Σαμπντόρια την αναγκάζει να ψάξει μόνο νίκη στο τελευταίο ματς με τη Γιουβέντους. Η οποία έμεινε στο 2-2 με τη Λάτσιο στο Τορίνο, με τους Ρωμαίους να εξασφαλίζουν την έξοδο στο Europa League.

Η Φιορεντίνα με την… πλάτη στον τοίχο [vid]

Έμπλεξε η Φιορεντίνα. Εκεί που κράταγε την 7η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, στα χέρια της, τώρα έχει μια δύσκολη αποστολή! Διότι μετά την ήττα 4-1 από τη Σαμπντόρια στη Γένοβα, πρέπει να νικήσει την Γιουβέντους την τελευταία αγωνιστική για να μην την προσπεράσει η Αταλάντα!

Το γόητρο υπερίσχυσε του κινήτρου

Οι «βιόλα» είχαν μεγάλη κίνητρο. Διότι με νίκη θα είχαν τελειώσει την υπόθεση της εξόδου στο Conference League. Αλλά δεν την πέτυχαν. Η αποτυχία τους είναι πιο μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς πώς η Σαμπντόρια δεν είχε κίνητρο βαθμολογικό, παρά μόνο το γόητρο. Αλλά έπαιξε καλύτερα και έφτασε σε μια ευρεία νίκη. Το τελικό 4-1 «μιλάει» από μόνο του. Η ομάδα της Γένοβας προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, στο ματς του «Luigi Ferraris». Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο και στο δεύτερο ημίχρονο, με το σκορ να γίνει 4-0 στο 83'. Η Φιορεντίνα το μόνο που κατάφερε ήταν να βάλει το γκολ της… τιμής στο 89'.

Η Λάτσιο «χάλασε» τη βραδιά της Γιουβέντους

Στο Τορίνο το ματς της Γιουβέντους με την Λάτσιο είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τους «λατσιάλι». Οι οποίοι έστω και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς ισοφάρισαν σε 2-2 και πήρε το εισιτήριο για το Europa League. Η Γιουβέντους είχε προηγηθεί στο πρώτο μέρος με τα γκολ του Βλάχοβιτς (10') και του Μοράτα (36'). Η Λάτσιο είχε μειώσει σε 2-1, στο 51', με το αυτογκόλ του Σάντρο.

undefined

Πάντως, το ματς είχε έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Διότι το κοινό της «Μεγάλης Κυρίας» αποχαιρέτισε τόσο τον Τζιόρτζιο Κιελίνι όσο και τον Πάολο Ντιμπάλα που δεν θα συνεχίσουν στην Γιουβέντους.

Ειδικά ο Αργεντινός πέρασε ένα δύσκολο, συναισθηματικά, βράδυ κι αυτό φάνηκε από το κλάμα του.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr