Ποδόσφαιρο

Λειψία: O Ενκουκού κορυφαίος στη Bundesliga

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 - 11:12

Μεταξύ γιγάντων έλαμψε ένα "μικρό" αστέρι που ακούει στο όνομα Christopher Nkuku.

Λειψία: O Ενκουκού κορυφαίος στη Bundesliga

Ούτε Λεβαντόφσκι, ούτε Χάαλαντ, ούτε Σίκ,ούτε Μίλερ. Ενκουκού MVP της Bundesliga!

O μικρός Γάλλος μικρός δαιμόνιος ποδοσφαιριστής της Λειψίας κατάφερε επάξια και κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου της γερμανικής λίγκας, αφού συνέβαλλε τα μέγιστα στην ομάδα του και έκανε τρομερές εμφανίσεις.

Ο Ενκουκού κατάφερε να έχει συμμετοχή σε 35 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα σε μόλις 34 αγώνες. Πώς μεταφράζεται αυτό; Σε 20 γκολ και 15 ασσίστ. Επίσης απέσπασε 4 βραβεία καλύτερου παίκτη του μήνα τη φετινή σεζόν. Έτσι ήρθε και η μεγαλύτερη ατομική διάκριση του πρωταθλήματος. Συν τοις άλλοις, σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε κατάφερε και έγραψε 50 εμφανίσεις με 34 τέρματα και 20 ασσίστ.

Να πούμε και δύο λόγια για το next big thing του ευρωπαϊκού και όχι μόνο ποδοσφαίρου.

Ο Ενκουκού είναι «προϊόν» των Ακαδημιών της Παρί, αλλά μάλλον δεν εκτιμήθηκε σωστά και μετά από 4 σεζόν με 78 εμφανίσεις (και 11 γκολ), πήρε τον δρόμο για τη Γερμανία και τη Λειψία. Αμέσως πήρε θέση βασικού και στις δύο ολοκληρωμένες του σεζόν, μπορεί να υπερηφανεύεται για την επίδραση που έχει στο παιχνίδι της ομάδας του. Σε 88 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, μέτρησε 12 γκολ και 27 ασσίστ (χωρίς να υπολογίζεται η φετινές επιδόσεις του). Ο Νκουνκού μπορεί να κάνει πολλές «δουλειές» παίζοντας σε διάφορες θέσεις ως Νο 10, Νο 8 ή και στα δύο άκρα της επίθεσης. Ξεκίνησε ως εξτρέμ, αλλά αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός ως επιθετικός μέσος. Εκεί μπορεί να επεκτείνει το φάσμα των επιλογών του για πάσα διατηρώντας παράλληλα την ικανότητά του να ντριμπλάρει και να απειλήσει με τα γρήγορα πόδια και τη δύναμη που διαθέτει. Με καταγωγή από το Κονγκό, ο Νκουνκού είναι διεθνής με την U21 της Γαλλίας, αλλά δεν έχει κληθεί ακόμη από τον Ντιντιέ Ντεσάν στη Εθνική Ανδρών. Όμως ο εντυπωσιακός ρόλος του σε συλλογικό επίπεδο θα μπορούσε να τον φέρει στην αποστολή της ομάδας στο δρόμο για το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr