Ποδόσφαιρο

Ο Σαμπά έστειλε την Νότιγχαμ στον τελικό του Wembley [vids]

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 - 00:45

Ο Κογκολέζος τερματοφύλακας της Φόρεστ έπιασε τρία πέναλτι στη «ρώσικη… ρουλέτα» και έστειλε την ιστορική ομάδα στον τελικό της ανόδου. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-1 στα 90 λεπτά και είχε τεράστια ευκαιρία για το 1-3 στο 115' με τον Εντιαγέ, αλλά ο Σαμπά του είπε όχι, με την επέμβαση του ματς!

Ο Σαμπά έστειλε την Νότιγχαμ στον τελικό του Wembley [vids]

Το δεύτερο ματς των πλέι οφ της Championship ανάμεσα στην Νότιγχαμ Φόρεστ και την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν ήταν απλά συγκλονιστικό. Αλλά είχε και απίθανο, συνάμα χιτσκοκικό, φινάλε. Έσπασαν… καρδιές στο «City Ground» για να προκύψει ο αντίπαλος της Χάντερσφιλντ στον τελικό της 29ης Μαΐου. Χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι. Με την ιστορική ομάδα του Νότιγχαμ να έχει τον δικό της «ήρωα» στη βραδιά… Τον Μπράις Σαμπά!

Η βραδιά του Σαμπά

Ο Κογκολέζος γκολκίπερ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο ματς. Στο 115' έχει κάνει την απόκρουση της βραδιάς. Σε σουτ του αμαρκάριστου Εντιαγέ, μέσα από τη μικρή περιοχή! Έδιωξε, ενστικτωδώς την μπάλα, με το αριστερό του πόδι, οδηγώντας το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Κι εκεί έδωσε ρεσιτάλ.

Έπιασε τρία πέναλτι

Απέκρουσε το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Νόργουντ. Εν συνεχεία, είπε… όχι και στον Χούριχεϊν. Ενδιάμεσα ο Τζόνσον είχε κάνει το 1-0 και αμέσως μετά ο Καφού το 2-0 για την Φόρεστ. Ο Μπεργκ μείωσε σε 2-1, ο Κουκ έκανε το 3-1, ο Εντιαγέ το 3-2, ο Λόλεϊ αστόχησε. Παγωμάρα για λίγο στο «City Ground». Αλλά ο Σαμπά δεν είχε ολοκληρώσει την παράστασή του. Δεν είχε βάλει τους τίτλους στην πρόκριση της Νότιγχαμ στον τελικό ανόδου της Championship. Το έκανε στο πέμπτο πέναλτι της Σέφιλντ. Απέκρουσε και την εκτέλεση του Γκιμπς-Γουάιτ και με σκορ 3-2 στη «ρώσικη ρουλέτα», υπέγραψε την παρουσία της Φόρεστ στον τελικό της ανόδου στην Premier League.

Ανατροπή για Σέφιλντ και παράταση…

Όλα αυτά σε ένα ματς που ήταν συναρπαστικό από την αρχή ως το φινάλε. Τόσο στα 90 λεπτά όσο και στο έξτρα ημίωρο, αλλά και τη διαδικασία των πέναλτι. Η Νότιγχαμ κατάφερε να προηγηθεί με τον Τζόνσον στο 19'. Ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, αλλά «κάθισε» πάνω στο 1-0 κι αυτό, όπως αποδείχθηκε, δεν της βγήκε τελικά σε καλό. Η Σέφιλντ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στο δεύτερο 45λεπτο. Ισοφάρισε γρήγορα, στο 47', με τον Γκιμπς-Γουάιτ (1-1) και με το τέρμα του Φλεκ στο 75' έφερε το ματς στα ίσα, προηγούμενη με 2-1. Σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς. Έτσι έληξε το 90λεπτο και η παράταση, για να παιχθεί η πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι, με ό,τι σας περιγράψαμε παραπάνω.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr