Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Τσεχίας: Έγραψε ιστορία η Σλοβάτσκο [vid]

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 - 21:09

Κατέκτησε τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της, νικώντας 3-1 τη Σπάρτα Πράγας στον τελικό.

Κύπελλο Τσεχίας: Έγραψε ιστορία η Σλοβάτσκο [vid]

Ο τελικός του Κυπέλλου στην Τσεχία συνοδεύτηκε από μια μεγάλη έκπληξη. Η Σλοβάτσκο έκανε το… μπαμ! Νίκησε 3-1 την Σπάρτα Πράγας και αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της, Κυπελλούχος.

'Ολα τα… λεφτά το πρώτο ημίχρονο

Τα τέσσερα γκολ του τελικού σημειώθηκαν όλα στο πρώτο 45λεπτο. Η Σλοβάτσκο μπήκε δυνατά και αιφνιδίασε την Σπάρτα. Μόλις στο 10' κέρδισε πέναλτι. Ο Γιουρέτσκα σημάδεψε σωστά από την «άσπρη βούλα» και άνοιξε το σκορ. Λίγο μετά το ημίωρο ήρθε και το 2-0. Ο σκόρερ του 1-0 Γιουρέτσκα γύρισε για τον Ρέινμπεργκ και ο τελευταίος με κεφαλιά έβαλε τις βάσεις για τον τίτλο. Η Σπάρτα αντέδρασε, προσωρινά, μειώνοντας το σκορ. Στο 42' ο Χάνκο με σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον τελικό. Αλλά αυτά κράτησε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά. Διότι στο 43' ο Ρέινμπεργκ με σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Με σωστή τακτική σήκωσε την κούπα

Η Σπάρτα Πράγας, ποντάροντας στην εμπειρία της, προσπάθησε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου να βάλει ένα γκολ και να ξαναμπεί στο ματς. Είχε την ευκαιρία με τον Κρέιτσι στο 48', αλλά εκείνος δεν σημάδεψε σωστά. Η ψυχολογία ήταν με το μέρος των παικτών της Σλοβάτσκο. Οι οποίοι στο τελευταίο 20λεπτο είχαν ευκαιρία και για τέταρτο γκολ. Αλλά το άγχος από την επικείμενη κατάκτηση του τίτλου, τους στέρησε ένα ακόμα τέρμα. Τελικά δεν άλλαξε κάτι ως το φινάλε και η Σλοβάτσκο έγραψε ιστορία. Κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο Τσεχίας.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr