Ποδόσφαιρο

Έγραψε ιστορία η Άιντραχτ Φρανκφούρτης (vids)

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 11:12

Εντυπωσιακά τα επιτεύγματα της 'Άιντραχτ αναφορικά με την πορεία της για την κατάκτηση του τροπαίου του Europa League

Έγραψε ιστορία η Άιντραχτ Φρανκφούρτης (vids)

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού και το επίτευγμα που έκανε ήταν εξαιρετικό.
Europa League: Κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας στα πέναλτι την Ρέιντζερς. Η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη 1-1, όπως και η παράταση. Και στην ρώσικη ρουλέτα ήταν πιο εύστοχη, ενώ είχε και τον Κέβιν Τραπ. Τρομεροί και οι οπαδοί της κέρδισαν την μάχη της εξέδρας.

Η γερμανική ομάδα κατέκτησε το Europa League, ούσα η πρώτη από τη χώρα της που κατακτά το συγκεκριμένο έπειτα από 25 χρόνια.

Παράλληλα η πορεία της ήταν εντυπωσιακή. Γιατί δεν ηττήθηκε σε κανένα από τα ματς που έδωσε στην διαδρομή της μέχρι την κορυφή. Επίσης κατάφερε να σκοράρει σε όλα τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Έτσι έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα, μετά την αλλαγή ονομασίας της διοργάνωσης σε Europa League, που σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της. Κάτι που είχε κάνει η Τσέλσι τη σεζόν 2018-19, όπου κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στην Άρσεναλ, στον αγγλικό εμφύλιο. Ο τελικός είχε γίνει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Επίσης η αήττητη πορεία την έβαλε σε ένα ακόμα κλειστό κλαμπ. Οι Τσέλσι (2018-19), Βιγιαρεάλ (πέρσι) έκαναν κάτι ανάλογο. Πλέον και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι μαζί τους.

Τη νέα σεζόν η Άιντραχτ θα αγωνιστεί στο Champions League ξεκινώντας από την φάση των ομίλων. Κάτι που θα κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Γενικά επιστρέφει στη συγκεκριμένη διοργάνωση μετά από 64 χρόνια.

Το πάρτι
Αναφορικά με τους οπαδούς της ήταν εκπληκτικοί. Από το κορεό που σήκωσαν με την έναρξη του ματς, τα λευκά φανελάκια τους και το πάρτι που έστησαν στους πανηγυρισμούς.

«Πετύχαμε κάτι το απίστευτο. Δώσαμε 13 παιχνίδια στην Ευρώπη χωρίς να χάσουμε κανένα, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Στο ξεκίνημα της πορείας μας ήταν δύσκολα, αλλά μείναμε όλοι μαζί. Αξίζουν σε όλους πολλά μπράβο, έχουμε πλέον μπροστά μας μερικές ημέρες γιορτής για να το απολαύσουμε», είπε ο τεχνικός της Γερμανικής ομάδας, Όλιβερ Γκλάσνερ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr