Ποδόσφαιρο

Η Ρόμα οριστικά στο Europa League [vid]

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 - 23:31

Νίκησε 3-0 εκτός έδρας την Τορίνο και «κλείδωσε» το εισιτήριο για τη δεύτερη, τη τάξει, ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η Ρόμα οριστικά στο Europa League [vid]

Την προσεχή Τετάρτη η Ρόμα αγωνίζεται στον τελικό του Europa Conference League. Το βράδυ της Παρασκευής ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη Serie A. Και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Νίκησε 3-0 εκτός έδρας την Τορίνο και ανέβηκε προσωρινά στην 5η θέση. Με το «διπλό» αυτό, όμως κατάφερε να «κλειδώσει» την έξοδο στο Europa League.

«Καθάρισε» ο Άμπραχαμ

Η Ρόμα είχε από την αρχή της αναμέτρησης με την Τορίνο το πάνω χέρι. Είχε το βαθμολογικό κίνητρο. Είχε την ανάγκη για να κατακτήσει τη νίκη, για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Το διακύβευμα ήταν η έξοδος στο Europa League. Το πέτυχε με εμφατικό τρόπο. Στο Τορίνο έβαλε τις βάσεις για την επικράτησή της από το πρώτο, κιόλας, ημίχρονο. Με τα δύο γκολ του Άμπραχαμ. Στο 33' ο Άγγλος επιθετικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Επιπλέον, εννέα λεπτά αργότερα (42'), ήταν για δεύτερη φορά ο Άμπραχαμ που σκόραρε. Αυτή τη φορά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Σημείωσε το 0-2 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη, καθώς πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά.

Το τελείωσε ο Πελεγκρίνι

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς. Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την Τορίνο σε κανένα σημείο του ματς. Κατάφερε να σκοράρει για μια ακόμα φορά. Με το δεύτερο πέναλτι στην αναμέτρηση. Το κέρδισε στο 78'. Αυτή τη φορά ήταν ο Πελεγκρίνι που έστησε την μπάλα στην «άσπρη βούλα». Εκτέλεσε εκ νέου εύστοχα και διαμόρφωσε το 0-3. Με αυτό τον τρόπο η Ρόμα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Και πλέον έχει στρέψει την προσοχή της, στο ματς με τη Φέγιερνορντ, όπου θα διεκδικήσει την κατάκτηση του Europa Conference League.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr