Ποδόσφαιρο

Νίκη Ευρώπης για τη Φιορεντίνα [vid]

Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 - 23:49

Οι «βιόλα» επικράτησαν 2-0 της Γιουβέντους στο «Αρτέμιο Φράνκι». Εκτός έμεινε η Αταλάντα που κατετάγη 8η.

Νίκη Ευρώπης για τη Φιορεντίνα [vid]

Ένα ερώτημα είχε μείνει αναπάντητο στη Serie A. Θα εκμεταλλεύονταν η Φιορεντίνα τον παράγοντα έδρα, ούτως ώστε να νικήσει τη Γιουβέντους και πάρει το εισιτήριο για το Conference League; Η απάντηση δόθηκε από τους «βιόλα» στον αγωνιστικό χώρο του «Αρτέμιο Φράνκι». Πήραν το πολυπόθητο τρίποντο και μαζί το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη Serie A.

«Χτύπησε» στο φινάλε των ημιχρόνων

Το ματς στη Φλωρεντία ήταν συναρπαστικό. Η Γιουβέντους χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, σε μια κακή χρονιά, χωρίς τίτλο. Οι «βιόλα» ήξεραν πώς με νίκη θα πετύχαιναν το στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Αλλά το έκαναν με το δύσκολο τρόπο. Το πρώτο γκολ ήρθε από τον Άλφρεντ Ντάνκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Το 1-0 ήταν αρκετό για τη Φιορεντίνα, αλλά ένα γκολ της Γιουβέντους θα της έκανε τη ζημιά. Τελικά, έπρεπε να φτάσει το ματς στις καθυστερήσεις για να έρθει και το 2-0 και να προκληθεί ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες του «Αρτέμιο Φράνκι». Ο Γκονζάλες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

«‘Έβρεξε» γκολ στη Ρώμη

Σε ένα ματς που η Λάτσιο ήθελε τον έναν πόντο για να περάσει τη Ρόμα και να τερματίσει στην 5η θέση, οι «λατσιάλι» και η Βερόνα προσέφεραν «πλούσιο» θέαμα. Έξι γκολ και πολλές φάσεις. Μάλιστα, τα τρία εξ αυτών σημειώθηκαν στα πρώτα 16 λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 2-0 στο 14'. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έκλεισαν το ημίχρονο, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με τους Καμπράλ (16') και Φελίπε Άντερσον (29'). Όταν ο Πέδρο στο 62' πέτυχε το 3-2, όλοι… ηρέμησαν. Με τον Χόνγκλα να διαμορφώνει το τελικό 3-3 στο 76'.

Φινάλε με ήττα

Από τη στιγμή που η Φιορεντίνα νίκησε τη Γιουβέντους, η Αταλάντα ακόμα και με νίκη δεν θα πετύχαινε κάτι. Σίγουρα, το γόητρο ήταν το κίνητρο. Αλλά η χρονιά έκλεισε με «πικρή» γεύση. Εντός έδρας ήττα 1-0 από την Έμπολι με σκόραρε με τον Στούλατς στο 79' και έφυγε νικήτρια από το Μπέργκαμο, κλείνοντας ιδανικά μια σεζόν που συνδυάστηκε με την παραμονή στη Serie A.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr